Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров думає, як зекономити 3 мільярди на зарплатах

Середа, 27 вересня 2006, 15:41

Найбільш проблемним під час обговорення проекту Держбюджету-2007 з місцевими органами влади стане питання фінансування зарплат для органів місцевого самоврядування.

Про це повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко, передає Ліга.

Вона відзначила, що при першому обговоренні збоку Асоціації міст України була озвучена сума необхідного додаткового ресурсу в 9 млрд.грн.

Після спільного перерахування з представниками Мінфіну ця цифра скоротилася до 3,3 млрд.грн.

"Зараз ми цю цифру розбиваємо по кожній території і підраховуємо з кожної окремо", - сказала вона. Потім, за її словами, Мінфін буде вирішувати, яким чином відшукати необхідне додаткове фінансування.

Єфименко підкреслила, що чітких нормативів за структурою органів місцевого самоврядування, їхнього штатного розкладу і, відповідно, зарплат, не існує, - є тільки рекомендовані нормативи.

Тому в даній сфері протягом 2005-2006 років спостерігалися великі перевитрати. На даний час Міністерство фінансів вивчає структуру органів місцевого самоврядування по кожній області.

"Ми рахуємо, де можна скоротити, де можна збільшити джерела фінансування, де можна оптимізувати структуру управління", - відзначила Єфименко.

При цьому вона пообіцяла, що жодна територія не залишиться без уваги, - необхідні додаткові кошти будуть профінансовані за умови оптимізації структури управління місцевих рад.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування