Бойко явно не збирається відмовлятися від "РосУкрЕнерго"

Середа, 27 вересня 2006, 17:03

Компанія "РосУкрЕнерго" залишиться постачальником російсько-туркменського газу в Україну.

Про це повідомляє прес-служба Мінпаливенерго за підсумками зустрічі міністра Юрія Бойка з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллєром.

"Для забезпечення прийнятних цінових умов зберігається схема постачань газу через спільне підприємство "РосУкрЕнерго", - відзначив він.

Як повідомляє прес-служба, підписано контракти на постачання "РосУкрЕнерго" природного газу середньоазіатського походження в IV кварталі 2006 року, що враховують економічні умови закупівлі газу "Газпромом".

При цьому ціна газу, реалізованого "РосУкрЕнерго" для споживачів України, у 2006 році не зміниться і складе 95 дол. за 1000 куб. м.

Також визначена ресурсна база постачань газу в Україну в 2007-2009 р. в обсязі 55 млрд. куб. м. щорічно, що "цілком відповідає потребам української економіки в імпортному газі".

"Відзначено, що п'ятирічний контракт на постачання російського газу з "РосУкрЕнерго" підписаний ще в січні 2006 року на базі загальноприйнятої формули ціни", - йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили підходи до формування ціни газу середньоазійського походження на період 2007-2009 р.

Остаточне оформлення контрактів у частині ціни газу у 2007-2009 р. буде завершено до кінця поточного року, відзначає прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування