У парламенті могла бути коаліція з Тимошенко і Партією регіонів?

Четвер, 28 вересня 2006, 10:49

Коаліція за участі БЮТ, "Нашої України" та Партії регіонів була б створена "давним-давно", якби в парламент прийшов Олександр Волков.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Якби я був у парламенті, коаліція була б створена давним-давно. Причому коаліція не в такому форматі, в якому її намагаються створити сьогодні. Там були б і Юлія Тимошенко, і "Наша Україна", і, безумовно, Партія регіонів", - сказав Волков.

"Я неодноразово говорив, що створювати коаліцію без партії, що на виборах набрала найбільшу кількість відсотків, - це... збільшення політичної дестабілізації і розколу країни. Частково Віктор Ющенко спробував вирішити це питання, але не вирішив", - додав він.

За словами Волкова, він із самого початку не був прихильником помаранчевої коаліції: "Такий формат коаліції був би далекий від демократичних стандартів. Партія регіонів зобов'язана була бути в коаліції, і "Наша Україна", і БЮТ, якби в них було більше розуму, погодилися б з цим".

"Чесно кажучи, я дещо займався цим питанням і знав, що Партія регіонів готова була увійти в цю велику коаліцію", - зазначив він.

Зараз Волков заявляє, що "взагалі не розуміє, навіщо антикризова коаліція потрібна "Нашій Україні", а "Наша Україна" - антикризовій коаліції".

"Чесно кажучи, я не знаю, навіщо це потрібно Януковичу! Якби він міг розраховувати на 70 депутатів з "Нашої України", завдяки яким у нього була б конституційна більшість, - це одне. 300 голосів потрібно, насамперед, щоб подолати вето президента. А 245 або 295 - один хрін, це все одно звичайна більшість!", - додав він.

За його словами, "для "Регіонів" "Наша Україна" - це тягар, абсолютно неконтрольована сила". "Ну і не треба забувати, що при входженні "НУ" у коаліцію постане питання про комуністів. Адже це дві абсолютно протилежні політичні платформи", - додав Волков.

"Друге питання: що дає коаліція "Нашій Україні?". З бізнесменами з "НУ" усе ясно: вони думають, що в такий спосіб збережуть і захистять свій бізнес. Не проблема, але ж можна і без розширення коаліції домовитися і по певних питаннях підтримувати нині існуючу коаліцію. Тим більше, що депутати з "Регіонів" розуміють чоловіче слово, потиск руки - і не здадуть своїх", - вважає він.

На зауваження, що, можливо, подібна коаліція потрібна президенту, Волков заявив: "Що треба президенту - це загадка і для його оточення, і, можливо, тепер вже і для нього самого...".

У той же час, на питання, чому "Наша Україна" не хоче йти в опозицію, Волков сказав: "В опозицію - до кого? Поки що вища влада в країні - це президент, і, ідучи в опозицію, "Наша Україна" автоматично протиставляє себе президенту".

"І прем'єру, кандидатуру якого, до речі, вніс на затвердження парламентом глава держави. Так можна ситуацію довести до абсурду: "НУ" іде в опозицію до позаштатного голови своєї партії!", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування