Янукович розкритикував попередні уряди, але не шукатиме винуватців

Четвер, 28 вересня 2006, 11:13

Прем’єр Віктор Янукович констатує суттєве уповільнення макроекономічних показників за останні півтора роки.

Про це він заявив сьогодні, відкриваючи розширене засідання Кабінету міністрів.

"За останні півтора роки відбулося суттєве уповільнення усіх макроекономічних показників. Насамперед йдеться про скорочення темпів росту промислового виробництва майже на 8%", - сказав Янукович.

Крім того, він зазначив, що внаслідок провальної зовнішньоекономічної політики різко зросли ціни на енергоносії, а негативне сальдо торгівлі товарами на кінець липня становило 3,2 млрд. доларів.

"Ще раз підкреслюю, я б не хотів, щоб це сприймалося як докори нашим попередникам, бо тут є і застарілі проблеми, які накопичувалися роками", - наголосив Янукович, зазначивши, що уряд свідомо не шукав відповіді на запитання "хто винен", а поставив собі завдання покращення економічної ситуації".

Янукович також заявив, що "Нафтогаз" і "Укрзалізниця" знаходяться на межі банкрутства.

"У результаті надмірного фінансового навантаження і півторарічного злочинного господарювання ці компанії фактично виявилися на межі банкрутства", - сказав Янукович на початку засідання Кабміну.

За його словами, "за оцінкою фахівців, збитки "Нафтогаза" склали 1,5 мільярда доларів, а накопичені борги "Укрзалізниці" склали 7 мільярдів гривень".

Українська правда, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування