Тимошенко стала "лузером", а в президенти може йти Литвин?

Четвер, 28 вересня 2006, 12:34

Політиком, що на сьогодні програв більше за всіх, є лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Таку думку висловив радник мера Києва Олександр Волков в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Однозначно, по всіх фронтах програла Юлія Тимошенко. Через свої амбіції, через свою дурну команду, яка в принципі, не змогла переконати її, що боротьба за крісло прем'єра не повинна бути самоціллю", - заявив Волков.

"Що тут треба жертвувати чимось заради спокою, заради об'єднання держави, для подолання політичного розколу. Адже Юлія Тимошенко - це політик вищого ешелону, невже вона цього не розуміла? Як можна було робити такі дурні помилки?", - зазначив радник мера.

"Адже потрібно-то було всього лише зробити крок назад, щоб потім просунутися на два кроки вперед", - додав він.

На питання, чи зможуть останні кадрові рішення президента підсилити його вплив на політичну ситуацію, Волков відповів: "Президенту я ще півроку тому казав, що він втрачає владу... І пропонував зміни. Мова йшла, насамперед, про серйозні кадрові рокіровки в його секретаріаті".

"Адже донедавна там працювали безграмотні і бездарні люди, які не могли ні налагодити роботу президента, ні підказати йому правильні рішення. І нинішні кадрові зміни в секретаріаті відбулися тому, що президент зрозумів: влада стрімко витікає з його рук", - пояснив радник мера.

"І заяви прем'єра, м'яко кажучи, ставили на місце і Віктора Ющенка, і його секретаріат, вони, до речі, свідчать про те, що документи, які готував секретаріат, були дуже слабкі", - додав він.

Волков відзначив, що вітає призначення нового голови секретаріату: "Я давно знаю Віктора Балогу, він - антикризовий менеджер, адміністратор від Бога, тому думаю, що зможе налагодити роботу секретаріату".

При цьому він зауважив, що здивований призначеннями заступників глави президентської адміністрації: "Арсеній Яценюк, звичайно, геніальний економіст, я навіть рік тому пропонував розглянути його кандидатуру на прем'єра, але що йому робити в секретаріаті? Те ж саме - з колишнім міністром транспорту Віктором Бондарем".

На питання, кого він бачить наступним президентом, Волков відповів: "Я вважаю, що немає іншої фігури, яка могла б гідно виступити на наступних президентських виборах, крім хіба що Володимир Литвин".

"Думаю, що своє слово він ще не сказав. Литвина знає суспільство, еліта, він не зробив жодної серйозної помилки. А в його поразці на виборах у більшій мірі винна його команда. І я йому у свій час про це дуже відкрито говорив...", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування