"Наша Україна" не дасть Януковичу чіпати повноваження Ющенка і своїх губернаторів

Четвер, 28 вересня 2006, 12:37

Блок "Наша Україна" заявляє про неприпустимість втручання Кабміну у повноваження президента.

Так блок відреагував на намір уряду просити президента звільнити губернаторів п’яти областей.

"Питання звільнення голів облдержадміністрацій не може розглядатися на засіданні Кабінету міністрів, оскільки це не входить до компетенції уряду. У такому намірі ми вбачаємо грубе втручання у конституційну прерогативу голови держави", - йдеться у заяві.

"Політичне підґрунтя таких дій очевидне: губернаторам закидають "незадовільне рішення проблем, що стримують соціальний і економічний розвиток", проте загальновідомим є той факт, що найбільші заборгованості по заробітній платі є в Донецькій і Луганській областях, але про їхніх керівників уряд замовчує", - додає "Наша Україна".

Блок розцінив дії уряду як чергову спробу після "брюссельських заяв" прем’єр-міністра Віктора Януковича "перебрати на себе повноваження президента".

"Ми виступаємо проти цього і наполягаємо на тому, що питання перебування губернаторів на займаних посадах вирішує виключно президент. "Наша Україна" вважає це спробою тиску на главу держави. Основою оцінки діяльності голів облдержадміністрацій повинні бути їх професійні якості, а не політична кон’юнктура", - йдеться в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування