Частина "Нашої України" ініціює створення нової партії

Четвер, 28 вересня 2006, 13:04

Голова УРП "Собор" Анатолій Матвієнко ініціює створення нової політичної партії, яка "відстоюватиме національні інтереси та матиме перспективи у 2009-му та 2011-му роках".

"На жаль, усі без винятку партії колишнього "помаранчевого" табору дискредитували себе помилками й поразками (відношу ці гіркі слова й до нашої партії..). Звідси - потреба потужного нового громадсько-політичного проекту", - йдеться у відкритому листі Матвієнка.

Він також констатував, що політичний проект НСНУ, який від самого початку створювався "з грубими помилками його виконавців, не має того майбутнього, в ім’я якого партія створювалася".

"Не випадково під час подій межі липня-серпня політичним суб’єктом був саме президент, а не фракція "Нашої України", фактично нездатна ухвалювати й проводити консолідовані рішення", - зазначив Матвієнко.

Голова УРП "Собор" заявив, що вже проводить консультації з приводу створення нової партії з колегами-головами інших партій.

При цьому Матвієнко підкреслив, що фактор лідерства не є для нього визначальним.

"Ми всі повинні задекларувати готовність поступитися кріслами, аби відкрити дорогу молодим", - вважає лідер УРП "Собор".

На думку Анатолія Матвієнка, політично така сила має позиціонуватися як ліберальна в царині економіки й національно-демократична в процесах державотворення.

В основу її створення на базі об’єднавчого процесу можуть увійти партії блоку "Наша Україна", позапарламентські партії та потужні позапартійні середовища, - йдеться у відкритому листі Матвієнка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News