Адаладжа навчить бізнесменів допомагати бідним, а журналістів - правильно писати

Четвер, 28 вересня 2006, 13:04

Пастор Посольства Божого Сандей Адаладжа створив "Клуб 1000" для бізнесменів і заможних людей, які займатимуться благодійною діяльністю в Україні.

"Ми починаємо рух, який має назву "Клуб 1000 України", який призначений для того, щоб піднімати нові генерації бізнесменів України", - сказав Адаладжа у четвер на прес-конференції.

За його словами, до клубу входитимуть бізнесмени, "які матимуть співчуття до бідних, які будуть діяти за християнськими принципами".

"Це люди, які будуть діяти зі страхом божим у серці. Ми збираємось мати десь тисячу людей у цьому клубі, щоб вони допомагали злиденним, бідним, щоб вони побудували капіталізм з людським обличчям", - сказав пастор.

Відкриття клубу, за словами Адаладжі, відбудеться у четвер, і на нього запрошено близько 100 бізнесменів. Водночас він не назвав жодного прізвища з майбутніх членів клубу.

Адаладжа також критикував принципи діяльності української преси.

"Журналістика у цій країні не доросла до того, щоб бути об’єктивною. Більшість (журналістів) виконують чиїсь замовлення", - сказав пастор, активно жестикулюючи.

Він також вступив у перепалку з журналістом ТРК "Київ" Володимиром Заманським, після чого сказав: "Слава Богу, у вас вже нема ефіру!"

На прес-конференції одна журналістка розповіла історію про те, як одна жінка померла під час проповіді у церкві Посольства Божого.

Адаладжа сказав, що не знає про такий випадок і запропонував журналістці мільйон доларів у випадку, якщо вона доведе свої слова.

"Знайди цю сім’ю і стань мільйонером", - сказав він і розсміявся.

Перед прес-конференцією Адаладжа просив усіх журналістів представитися і назвати видання, які вони представляють, аргументуючи це бажанням "поближче познайомитися".

При цьому, як розповіли деякі журналісти, напередодні прес-конференції їм кілька разів дзвонили з Посольства Божого і запрошували на захід за участі Адаладжі.

На прес-конференцію пастор прийшов у супроводі близько 10 осіб – працівників церкви, керівника реабілітаційного центру та оператора.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування