Регіонам знову пропонують вибрати між "Нашою Україною" і КПУ

Четвер, 28 вересня 2006, 15:06

Партії регіонів та СПУ доведеться робити вибір, з ким вони створюють коаліцію– з комуністами, чи з "Нашою Україною".

Так вважає представник "Нашої України" на переговорах зі створення коаліції Анатолій Кінах.

"Однозначно в угоді про створення Коаліції національної єдності повинні бути враховані всі без виключення положення Універсалу. З цим погодилися ПР, "Наша Україна" та соціалісти. У комуністів окрема позиція. Але для нас залишаються незмінним усі ті принципи, які ми проголошували на усіх етапах підписання Універсалу та Меморандуму", – сказав він сайту RAZOM.

Реклама:

Серед таких принципів він назвав формування в Україні сучасних європейських стандартів, європейську та євроатлантичну інтеграцію, територіальну цілісність, державну мову, земельну реформу.

"І ми не збираємося від цих принципів відмовлятися на чиюсь вимогу. Тому замість емоційних заяв Мартинюка комуністи повинні зрозуміти, що створення Коаліції національної єдності можливе лише тоді, коли усі суб’єкти будуть ставити загальнонаціональні інтереси вище, аніж свої політичної програми", - зазначив Кінах.

"Якщо цього не буде – не буде й примирення. Можливо, ПР та СПУ доведеться робити вибір, з ким вони – з комуністами, чи з "Нашою Україною", - наголосив він.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, віце-спікер Адам Мартинюк заявив, що широка коаліція буде створена лише у тому випадку, якщо "Наша Україна" погодиться із зауваженнями комуністів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування