Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вирішив чекати німецького дива

Четвер, 28 вересня 2006, 17:28

Україна очікує, що з ініціативи Німеччини, політика добросусідства, яку проводить ЄС стосовно України, буде змінена на більш привабливі форми співробітництва.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в інтерв'ю німецькому виданню "Die Welt", що оприлюднено на сайті Инопресса.ру.

"Перспектива вступу в ЄС стимулювала в багатьох країнах процес реформування і розвитку ринкової економіки. Україна намагається відповідати вимогам, які ЄС пред'являє кандидатам на вступ до ЄС, і очікує від Брюсселю підтвердження своїх європейських перспектив", - сказав президент.

"У 2008 році закінчується термін дії Угоди про партнерство і співробітництво. Ми розраховуємо на те, що під час свого головування в ЄС Німеччина буде сприяти тому, що новою угодою, укладеною з Україною, стане договір про асоціацію з ЄС, який припускає перспективу вступу нашої країни в європейське співтовариство", - зазначив він.

"Ми також очікуємо, що з ініціативи німецької сторони буде переглянута політика добросусідства, що проводиться сьогодні ЄС, в плані нових, більш привабливих для нас форм співробітництва", - додав Ющенко.

На питання, як він пояснить виборцям, що "сьогодні закляті вороги 2004 року ухвалюють спільні рішення в уряді як міністри", президент відповів: "Тільки людині з поверховим і скутим ідеологією мисленням може здатися, що "помаранчеві" сили зрадили ідеали Майдану".

"Ми досить часто говорили про верховенство моралі в політиці, і це означає в першу чергу прощення, у тому числі в ім'я національної єдності. Населення це розуміє. Від своїх принципів відмовилися, насамперед, наші супротивники", - зазначив він.

"Ми пішли на поступки в деталях, але виграли в самому головному: ми домоглися демократичної атмосфери, на створення якої багатьом державам треба було не одне сторіччя. Після того, як наші супротивники це визнали, будь-яке суперництво буде тепер обертатися змаганням за демократію і прозорість", - додав президент.

На питання, чи повториться цією зимою торішній газовий конфлікт із Росією, Ющенко відповів: "На даний час діє договір на постачання газу, який набрав чинності 4 січня 2006 року".

"Що стосується підземних сховищ і забезпечення газом на зиму, на сьогоднішній день ми маємо 22 млрд. кубометрів газу, до початку опалювального сезону цей обсяг збільшиться до 24 млрд. Цього буде цілком достатньо. Україна не допустить неправомірних дій стосовно Росії або ЄС", - додав президент.

Як відомо, критично щодо вступу України в ЄС налаштовані Франція та Німеччина.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...