Янукович через КС хоче відмовитись виконувати укази Ющенка

Четвер, 28 вересня 2006, 19:12

Кабінет міністрів направив до Конституційного Суду представлення, у якому просить суд розтлумачити правові норми, що регулюють скріплення підписами прем'єра указів президента.

Про це повідомив у четвер в інтерв'ю журналістам голова Конституційного Суду Іван Домбровський.

"У нас є представлення Кабінету міністрів про тлумачення цієї норми Конституції. Тобто воно буде розглядатися в нас... воно тільки що надійшло вчора або сьогодні", - повідомив він.

Домбровський відзначив, що представлення знаходиться в стадії попереднього вивчення. "До нього пред'являються претензії з приводу вимоги оформлення", - відзначив глава КС.

Він підкреслив, що це перше звернення з приводу тлумачення нових норм Конституції, що набрали сили в результаті політреформи.

Голова суду також повідомив, що частина представлень, поданих у КС за час відсутності складу суду, не будуть розглядатися, оскільки втратили актуальність.

Відповідно до Конституції, акти президента, видані ним у рамках повноважень, передбачених пунктами 5, 18, 21, 23 статті 106 (призначення послів, виконання рішень РНБО, введення надзвичайного стану, створення судів), скріплюються підписами прем'єра і міністра, відповідального за акт і його виконання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування