Радник Ющенка обізвав Януковича популістом

П'ятниця, 29 вересня 2006, 10:51

Радник президента Олександр Третьяков вбачає поворот до реалізму у політиці уряду та звинувачує його в популізмі.

"Подібна політика називається популізмом, і вона приречена на поразку", - відзначив Третьяков, слова якого наводить його прес-служба.

За його словами, перша ознака - позиція Кабміну про збереження ціни на газ 95 доларів за тисячу кубометрів.

"Слава Богу, що уряд Януковича не підняв ціну на російський газ, зберігши її в тих рамках, які були досягнуті Кабміном Єханурова на початку 2006-го року", - говориться в заяві Третьякова.

"Ми неодноразово спостерігали, як Кабмін Януковича спочатку говорить про підняття ціни, а потім зберігає її на колишньому рівні й видає це народу як власне досягнення", - зазначив він.

Третьяков також наводить факти про першочергові наміри діючого уряду накрутити ціни на комунальні послуги і сьогоднішнє бажання їх зберегти.

"Теж саме відбулося й у нафтогазовій сфері. Команда Януковича жорстко критикувала дії екс-прем'єра Еханурова під час зимової кризи. Але коли ці люди прийшли до влади, вони заявили про різке безпідставне підняття цін для населення, нині ж говорять, що збережуть ціну на газ на рівні 95 доларів, і це є їхнє досягнення", - зазначив він.

Третьяков також відзначив, що саме Кабміну Єханурова вдалося підняти ціну на транзит російського газу майже на 50% - з 1,09 центів до 1,6 доларів за тисячу кубів.

Відповідаючи на запитання про те, чому уряд настільки непослідовний в нафтогазовій сфері, Третьяков зазначив, що мова може йти про лобістські схеми на доходи окремим компаній, а не країни вцілому.

"Адже чомусь мова не йшла про підняття тарифів на транзит, лише про ціни на газ. А це пряме навантаження на бюджет України, удар по кишені кожного її громадянина", - наголосив народний депутат.

Третьяков також вважає, що партія "Наша Україна" має об'єднати всі патріотичні сили.

"На сьогоднішній день єдиною політичною силою, яка послідовно відстоює національні інтереси, є партія "Наша Україна", - зазначив депутат

Відповідаючи на питання про перспективи створення нової партії з молодими лідерами но чолі, Третьяков відзначив, що "не знає жодного перспективного політика, який був би патріотом і не був би членом "Нашої України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...