Губернаторів пропонують ліквідувати, усіх

П'ятниця, 29 вересня 2006, 11:36

Необхідність підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги стала результатом політики урядів Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова.

Про це сказав член фракції Партії регіонів Борис Колесников в інтерв'ю виданню "Остров".

"Я тут не хотів би перекладати відповідальність на попередні уряди, але Кабінет Януковича ніяк за місяць з лишком не міг прийти до того, що треба підвищувати ціни. Тобто, це послідовна політика останніх двох урядів. Як мінімум", - заявив Колесников.

"Ми прийшли до такого результату, оскільки об'єктивно зросли ціни, зросла вартість енергоносіїв. Підвищення цін на ЖКГ – це наслідок усього цього", - додав він.

Говорячи про створення коаліції і міністрів, що представлені у Кабміні від "Нашої України", Колесников пояснив: "Неформалізована коаліція була створена на довірі до наших партнерів. Тому коаліції немає, а міністри є".

"Спочатку хотіли створити коаліцію за тиждень, потім за два, незабаром уже два місяці мине. Міністри працюють. Кого вони представляють? "Нашу Україну". Але "Наша Україна" не в коаліції – нонсенс. Вони або повинні підписати коаліцію, або піти з уряду, - так?", - додав він.

Колесников нагадав, що "сьогодні "Наша Україна" не входить у коаліцію". "Виходить, вони повинні або відмовитися від портфелів, або увійти в коаліцію. А то не зрозуміло, кого вони представляють в уряді. Виходить – самі себе", - зазначив депутат.

Щодо останніх слів глави секретаріату президента Віктора Балоги про те, що губернатори є президентською командою, представник Партії регіонів заявив: "Країна в економічному плані по вуха в... Чиєю б командою не були губернатори, - які вони мають повноваження для того, щоб розвивати сьогодні бізнес, залучати інвесторів?".

"Яка різниця, чия це команда? Чим вони реально можуть допомогти області? От, наш губернатор, чим він може допомогти? Я сім років пропрацював в обласній раді. Я знаю, що в губернатора сьогодні немає ніяких повноважень для того, щоб зробити краще або гірше", - зазначив Колесников.

На питання, навіщо тоді потрібні губернатори, він відповів: "Ми про це завжди казали. Потрібно ліквідувати... Повинні бути представництва президента".

"Президент, як гарант Конституції повинен мати представництва у всіх суб'єктах. Зовсім з іншими, наглядовими, функціями і чітким аналізом. Це потрібно. Але мати адміністрації, що не мають повноважень...", - додав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування