БЮТ думає, що це він розправився із Януковичем

П'ятниця, 29 вересня 2006, 13:53

Член фракції БЮТ Микола Томенко задоволений, що в урядовому проекті закону "Про Кабінет міністрів" частково враховано вимоги опозиції щодо його змісту.

Зокрема, він висловив задоволення тим, що із тексту законопроекту вилучено пункт 4 статті 45, у якому за прем'єр-міністром закріплювався статус недоторканності, який не передбачений Конституцією, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Це є свідченням того, що аргументована критика з боку опозиції та суспільства урядових ініціатив на стадії їх підготовки може призводити до їх скасування", - вважає депутат.

Позитивним, на думку Томенка, є і відмова уряду від пропозиції Міністерства соціальної політики та праці щодо довічного збереження за колишніми членами уряду міністерського звання.

У той же час депутат відзначив, що в урядовому проекті закону залишився ряд необґрунтованих норм.

"Це стосується, зокрема, принципу призначення пенсій для колишніх членів уряду в розмірі 70-80% від їх місячної заробітної плати (що означає встановлення для них надвисоких пенсій у розмірі від 14 тисяч гривень)", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Виплата таких пенсій в Україні, на думку Томенка, аж ніяк не відповідає стандартам соціальної справедливості.

"Я переконаний, що під час дискусії у Верховній Раді це питання буде належним чином врегульоване, і законодавчого закріплення "елітних" пенсіонерів не відбудеться", - зазначив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування