Янукович попереджає, що депутати все поламають

П'ятниця, 29 вересня 2006, 16:37

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає рішення Верховної Ради щодо введення мораторію на зростання тарифів на послуги ЖКГ "нереальним і неконституційним".

Про це він заявив у п'ятницю в Донецьку під час наради з адміністративно-господарським активом області, повідомляє УНІАН.

"Я звертаюся до народних депутатів і прошу об'єктивно, по-чесному підійти до питання тарифів, щоб ми з вами не грали в популізм. Ми повинні визнати, що те рішення, яке було в парламенті минулого тижня, воно нереальне і неконституційне", - сказав Янукович.

За його словами, рішення Верховної Ради "нереальне, тому що воно руйнує систему платежів усередині країни, воно знищує взагалі економіку, знищує паливно-енергетичний комплекс".

"І якщо піти шляхом виконання цього закону, ми країні зробили б економічний колапс. Я говорю про це з великим жалем, що так вийшло під час голосування", - зазначив прем'єр.

Він упевнений, що "зараз нам потрібно знайти вихід", і він полягає в "реальній, відкритій, чесній державній політиці по відношенню до народу".

"Ми повинні сказати людям правду, і звичайно ж, щоб тарифи були реальними і оптимальними. І розробити заходи із захисту населення. Все це ми можемо вирішити в бюджеті на 2007 рік. Щоб люди розуміли механізм формування тарифів", - сказав Янукович.

Як відомо, віце-прем'єр, міністр будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Володимир Рибак заявив, що Кабінет міністрів закликає ВР відмінити мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News