ЯНУКОВИЧ ВСЕ ЩЕ ХОЧЕ ЗВІЛЬНИТИ 5 ГУБЕРНАТОРІВ ЮЩЕНКА

П'ятниця, 29 вересня 2006, 17:05

Прем'єр-міністр Віктор Янукович підтверджує наміри Кабінету міністрів просити Президента Віктора Ющенка звільнити 5 губернаторів, які на думку уряду, не справляються з покладеними на них обов'язками.

Про це Янукович сказав журналістам у Донецьку, відповідаючи на прохання уточнити: чи залишив Кабмін у постанові про підсумки соціально-економічного розвитку за 8 місяців пункт про клопотання перед Президентом про звільнення 5 губернаторів.

"На даному етапі в уряду немає повноважень знімати голів того чи іншого регіону з роботи. Але ми й у рішенні підкреслили, що ми це питання поставили перед президентом", - сказав Янукович.

Янукович підкреслив, що Кабмін і надалі має намір суворо контролювати виконання головами обладміністрацій своїх функціональних обов'язків.

Кабмін має намір домагатися, щоб керівники регіонів відповідали за негативні наслідки й неефективність роботи в регіоні.

Янукович підкреслив, що рішення уряду від 28 вересня спрямовано на підвищення рівня відповідальності керівництва регіонів.

При цьому Янукович зазначив, що в ряді регіонів обласні ради висловили недовіру головам облдержадміністрацій, у тому числі в ряді регіонів таке рішення прийняте більш ніж 2/3 депутатами облрад, що, зі слів Януковича, за конституційними нормами автоматично дає підстави звільнити губернатора з посади.

Янукович підкреслив, що на засіданні Кабміну в четвер закликав керівників обласних держадміністрацій співпрацювати й налагоджувати конструктивну роботу з обласними радами.

Як повідомляло агентство, Кабінет міністрів 28 вересня вирішив додатково вивчити доцільність звільнення голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова, Полтавської - Валерія Асадчева, Херсонської - Бориса Силенкова, Чернігівської - Миколи Лаврика й Тернопільської - Івана Стойка.

Секретаріат президента вважає непорозумінням пропозицію президентові Віктору Ющенку від Кабінету міністрів звільнити 5 губернаторів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News