Ющенко думає, що Янукович програв діалог з бізнесом

П'ятниця, 29 вересня 2006, 19:28

Президент Віктор Ющенко назвав колосальним мінусом відсутність у проекті державного бюджету на 2007 рік пропозицій щодо зменшення податків.

Про це він заявив під час прес-конференції у Тернополі, повідомляє УНІАН.

За словами президента, це свідчить про програний діалог влади з бізнесом.

"На моє переконання, політика формування здорових відносин із бізнесом повинна ґрунтуватися на поступовій мінімізації податкового навантаження, адже коли на комерційні структури накладають податок більше 40%, стосунки влади і бізнесу тінізуються", - сказав Ющенко.

При цьому він зауважив, що зараз підприємці на пенсійні, страхові відрахування, відрахування по безробіттю та інші соціальні навантаження змушені витрачати 36% отриманих коштів плюс 25% податку на прибуток.

"Щоб відбулася високого рівня легалізація, необхідно зменшити премії і непрямі податки", - вважає президент.

Вихід він вбачає у зменшенні соціального податку, для чого необхідно провести реформування пенсійної, соціальної та страхової системи.

"Потрібно надати молодому поколінню можливість самостійно відраховувати кошти для свого пенсійного забезпечення. Разом з тим, держава візьме на свої плечі чинну пенсійну систему. Альтернативна пенсійна модель, альтернативне страхування по безробіттю вже є у Росії, Молдові, не говорячи вже про країни Східної Європи. В Україні політика таких змін повинна набути обрисів в концепції бюджету 2007 року", - вважає президент.

Він запевнив, що зверне на це особливу увагу при розгляді проекту держбюджету на 2007 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News