Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балогу попередили, що про Януковича краще не жартувати

П'ятниця, 29 вересня 2006, 20:50

Один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов стурбований заявою глави секретаріату президента Віктора Балоги з приводу створення штабу уряду з підготовки до зими.

"Хочеться вірити, що це – лише прикрий епізод, а не стиль роботи обновленого секретаріату президента", - сказав Кушнарьов, про що повідомляє його прес-служба.

Як відомо, Балога в коментарі "Українській правді" розкритикував дії Януковича, пов'язані з заходами щодо підготовки до зими і створення оперативного штабу. Зокрема, Балога припустив, що наступним кроком Януковича буде створення "народного ополчення".

"Будь-яке необережне слово, будь-які спроби повчати, а тим більше принижувати керівників вищих органів влади – це помилковий і вкрай небезпечний шлях", - сказав у зв'язку з цим Кушнарьов.

Депутат додав, що не може зрозуміти, "навіщо керівнику секретаріату в публічній сфері іронізувати над прем'єром і давати йому поради".

"Набагато корисніше було би проаналізувати ситуацію, визначити причини ускладнень в осі президент – прем'єр-міністр, виробити своє бачення нормалізації їхніх взаємин і з цим прийти до прем'єра", - додав Кушнарьов.

Він також нагадав, що "секретаріат президента, на відміну від конституційного органу Кабінету міністрів, є лише допоміжною, консультативною структурою, яку створює особисто президент".

"Історія цього відомства свідчить, що як тільки глава адміністрації намагається стати самостійною політичною фігурою і привласнити собі право говорити від імені президента – це неминуче приводить до загострення стосунків у вищому трикутнику влади", - сказав Кушнарьов.

У такому випадку, зазначив він, "крайнім, у підсумку, виявляється сам керівник президентської канцелярії".

Також, сказав Кушнарьов, у команди президента відбулося "перебільшенні своєї ролі в сьогоднішньому дуже непростому українському політичному житті".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування