Тимошенко рада, що відправляє весь "сор" до Януковича

Субота, 30 вересня 2006, 14:13

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що не вживатиме заходів, які можуть привести до послаблення кадрової вертикалі президента Віктора Ющенка.

"Сьогодні не час протистояння між нашою командою і командою президента", - сказала Тимошенко на прес-конференції у суботу у Львові.

Вона також повідомила, що фракція БЮТ у Львівській облраді не буде виступати проти губернатора Львівщини Петра Олійника.

"Якщо губернатором до вас приїде Кушнарьов, то хотілося б подивитися, як ви будете висловлювати йому свої претензії", - сказала Тимошенко, відповідаючи на питання, що представники БЮТ в облраді піддали критиці звіт Олійника.

"Фракція БЮТ (в облраді) не буде вести ніякого протистояння. У кожній області, де будуть спроби усунути губернатора, ми з командою президента намагатимемося цьому протистояти", - зазначила вона.

Тимошенко також сказала, що не боїться втрати депутатів у Верховній Раді, які переходять на бік антикризової коаліції.

"Кожне засідання нашої фракції я починаю з того, що прошу депутатів: "Якщо вам не зручно з нами, якнайшвидше йдіть туди, де вам буде комфортно", - сказала вона.

Тимошенко визнала, що "і в "Нашій Україні", і в БЮТ є люди, які не поділяють наших принципів".

"Весь сор сьогодні відходить. Є люди, які стоятимуть намертво за демократичні принципи", - сказала вона.

"Я з жахом думаю, якби ми відразу з 129 депутатами потрапили до влади, то ми б не знали, хто є хто", - додала Тимошенко, нагадавши, що у попередньому скликанні її фракція у складі 16 депутатів могла протистояти Кучмі.

"Сьогодні в нас немає апатії і думки про те, що "ах, все іде не на злеті". Кожен день ми присвячуємо тому, щоб не дати новій владній команді закріпитися", - сказала лідер БЮТ.

Вона також розкритикувала дії уряду Януковича, зокрема, стосовно домовленостей про ціни на російський газ у 95 доларів за тисячу кубометрів до кінця 2006 року.

"За інформацією з абсолютно надійних джерел в інших країнах ми знаємо, що ціни на газ де-факто вже піднято. Але домовлено, що ціну триматимуть до кінця року, а наступного року все, що не доплачено, будуть щомісяця брати. РосУкрЕнерго – це програма економічного знищення України", - сказала Тимошенко.

Вона також розкритикувала спікера Олександра Мороза за те, що він лобіює створення державного аграрного банку.

"Це проект Мороза. У нас що, в Україні банків не вистачає? Це робиться як бізнес-проект", - сказала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування