Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підписав закон про компенсації за послуги ЖКГ

Вівторок, 10 жовтня 2006, 09:42

Президент Віктор Ющенко підписав низку законів, які прийняла Верховна Рада, серед яких і закон, яким місцеві бюджети зобов'язуються компенсувати постачальникам житлово-комунальних послуг занижені тарифи.

Відповідний закон про внесення зміни в статтю 9 закону "Про ціни і ціноутворення" парламент ухвалив після повторного розгляду 22 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу президента.

Згідно з документом, органи виконавчої влади і місцевого самоврядування, що встановлюють своїм рішенням тарифи на житлово-комунальні послуги нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво і надання, зобов'язані відшкодовувати суб'єкту господарювання відповідну різницю за рахунок коштів відповідних бюджетів.

У той же час президент підписав закон про ратифікацію Європейської конвенції про громадянство, який був прийнятий парламентом 20 вересня з ініціативи глави держави.

Законом ратифікована Європейська конвенція про громадянство, покликана сприяти адаптації національного законодавства до європейських принципів і правил стосовно громадянства фізичних осіб.

Глава V Конвенції, регулюючи питання множинного громадянства, передбачає зобов'язання держав-учасниць дозволяти своїм громадянам зберігати різні громадянства, що були здобуті при народженні або у зв'язку зі вступом у шлюб.

Разом з тим, стаття 15 Конвенції не обмежує право кожної держави обумовлювати знаходження або збереження її громадянства вимогою відмови або втрати особою громадянства іншої держави. Зазначене положення відповідає вимогам національного законодавства України.

Україна ратифікує зазначену Конвенцію із застереженням про незастосування її глави VII "Військовий обов'язок у випадках множинного громадянства", що суперечить положенням статті 65 Конституції України і статті 1 закону України "Про загальний військовий обов'язок і військову службу".

Серед інших президент підписав закон про внесення змін до Карного і Кримінально-процесуального кодексів, що посилює відповідальність за терористичну діяльність.

Законом, що був прийнятий 21 вересня, вносяться зміни до Карного і Кримінально-процесуального кодексів у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму.

Зазначена Конвенція зобов'язує держави-учасниці встановити в національному законодавстві кримінальну відповідальність за публічне підбурювання до тероризму, залучення до терористичної діяльності, навчання терористичної діяльності. Покарання зазначених дій у Кримінальному кодексі України дотепер не була передбачена.

Крім того Ющенко підписав закон, що передбачає надання інвалідам війни пільг у вигляді позачергового права на ремонт квартир у порядку, встановленому Кабінетом міністрів, з 1 січня 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування