Україна образилася на Росію через СНД

Вівторок, 10 жовтня 2006, 12:44

Міністерство закордонних справ вважає некоректним перенесення чергових засідань Ради глав урядів і Ради глав держав СНД.

Про це на брифінгу, коментуючи офіційне повідомлення, що надійшло в українське зовнішньополітичне відомство, повідомив керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця.

Дещиця уточнив: "Перенесення заходів високого рівня в такі короткі терміни до погоджених термінів саміту - 16 і 17 жовтня, - практично на заключному етапі відповідної підготовчої роботи, що стосується узгодження порядку денного, документів для підписання, двосторонніх зустрічей, розглядається як некоректне".

Зараз російська сторона пропонує перенести проведення цих заходів на середину і на кінець листопада, відповідно. У ноті МЗС Росії з цього приводу відзначається, що така домовленість була досягнута 3 жовтня президентами Казахстану (головуючого в СНД) і РФ.

Зважаючи на те, що зазначені заходи повинні були відбутися в Мінську, президент Бєларусі Олександр Лукашенко вже "дав цьому свою оцінку, зміст якої МЗС України не може коментувати", - відзначив Дещиця.

Він додав, що, з огляду на необхідність нового узгодження дати проведення засідань вищих органів СНД, на даний момент говорити про якісь терміни неможливо.

Дещиця повідомив, що засідання Ради міністрів закордонних справ СНД заплановано на 16 жовтня в Мінську, і в цьому відношенні поки що змін немає. Україну на цьому заході повинен представляти міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Відповідаючи на питання, чи планує Україна підняти питання про некоректність переносу заходів в одноособовому порядку Росією і Казахстаном, Дещиця сказав: "Україна має намір обговорити це питання, у тому числі і на засіданні Ради міністрів закордонних справ".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування