Черновецький вирішив, що краще підняти тарифи втричі, ніж удвічі

Вівторок, 10 жовтня 2006, 13:19

Тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення буде збільшено в 3 рази.

Відповідний проект розпорядження оприлюднено у вівторок в газеті "Хрещатик".

У документі пропонується погодити для населення, бюджетних організацій та інших споживачів:

тариф на централізоване опалення при наявності будинкових засобів обліку теплової енергії, яка використовується на опалення в розмірі 165,6 грн. за місяць з ПДВ за 1 Гкал;

централізоване опалення – 2,03 грн. за 1 кв. м. опалювальної площі (зараз 0,80 грн. за 1 кв.м опалювальної житлової площі);

тариф на гарячу воду при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води – 10,72 грн. за 1 куб м (3,42 грн. за 1 куб.метр);

на гарячу воду – 37,52 грн. на 1 особу (12,00 грн. на 1 особу).

Водночас тариф на гарячу воду в гуртожитках становитиме 12,86 грн. на 1 особу (4,10 грн. на 1 особу).

Гаряча вода для бюджетних споживачів при наявності у приміщенні засобів обліку гарячої води коштуватиме 10,72 грн. за 1 куб м. Тариф на гарячу воду для інших споживачів при наявності у приміщенні засобів обліку становитиме 12,42 грн. за 1 куб м.

Як зазначається в проекті розпорядження, перерахунки для населення за надані послуги теплопостачальні підприємства, виробники комунальних послуг з централізованого водопостачання мають проводити після закінчення опалювального сезону протягом наступного місяця, де враховуватимуть в т.ч. всі відхилення реальних температур теплоносія від прийнятих при розрахунках нормативів.

Згідно з проектом документу передбачається, що у випадку обладнання будинку лічильниками гарячої води, які не належать її виробнику та у випадку їх відсутності застосовуватиметься знижка до тарифу за 1 куб м гарячої води: в розмірі 0,12 грн при наявності циркуляційної системи та 0,06 грн. – при її відсутності.

У документі також зазначається, що головний інформаційно-обчислювальний центр КМДА, житлові організації, відділи субсидій відповідно до нових тарифів повинні внести зміни до розрахункових рахунків на сплату за комунальні послуги та провести нарахування відповідно до пільг, провести перерахунки призначених субсидій.

Тарифи на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води підлягають перегляду в разі зміни тарифів на теплову енергію.

З 1 липня поточного року вартість природного газу, який купує АК "Київенерго" для виробництва теплової енергії, зросла з 210 грн. до 686 грн. за тисячу кубометрів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування