Президент і "Наша Україна" придумали нову тактику переговорів

Вівторок, 10 жовтня 2006, 14:28

"Наша Україна" буде готова до відновлення переговорів щодо створення широкої коаліції тільки після того, як Універсал національної єдності буде проголосований парламентом у вигляді закону.

Таку думку висловив член фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба блоку.

"Гадаю, Янукович сьогодні не заявив нічого нового, коли говорив, що готовий до створення широкої коаліції. Однак дії прем'єра і рішення, які приймає в парламенті так звана "антикризова" коаліція, свідчать про протилежне", - зазначив депутат.

"І дії ці спрямовані на ескалацію напруги у стосунках між різними центрами влади", - додав Кириленко.

Тому депутат висловив переконання, що "тільки після того, як Універсал національної єдності буде внесено до парламенту президентом у вигляді закону про національну єдність, і тільки після того, як за нього – у поіменному режимі – проголосує Верховна Рада, тільки тоді "Наша Україна" буде готова до відновлення коаліційних переговорів".

Раніше відповідну тезу висловлював перший заступник голови секретаріату президента Арсеній Яценюк.

У свою чергу проти прийняття Універсалу національної єдності у вигляді закону виступав голова Верховної Ради Олександр Мороз.

У вівторок прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що домовився з президентом Віктором Ющенком про продовження роботи над створенням широкої коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування