"Любих друзів" замінили на "цінні кадри"

Вівторок, 10 жовтня 2006, 16:31

Політологи вважають, що останні кадрові перестановки в секретаріаті президента, зокрема, серед радників президента, свідчать про намагання Віктора Ющенка створити справжню прагматичну і професійну команду.

Про це свідчать результати опитування політологів, проведеного Центром досліджень політичних цінностей, повідомляє УНІАН.

"Президент вивчив уроки попередніх двох років невдалої кадрової політики, коли він намагався робити ставку на політичну команду, але виявилося, що більшість його соратників по Майдану, - люди з кар'єрними амбіціями і вони не бажають бути прив'язані до президента, думають власне про особисті досягнення", - вважає політолог Андрій Єрмолаєв.

На його думку, нинішній секретаріат вже складається з "постмайданних" політиків, тобто з тих, які з одного боку зобов'язані Ющенку кар'єрним зростанням, а з іншого боку – ще не розкручені в політиці.

У свою чергу політолог Кость Бондаренко вважає, що перестановки пов'язані з трьома пунктами.

"По-перше, з бажанням оптимізувати роботу секретаріату, по-друге, перетворити його на дієвий орган захисту інтересів та втілень повноважень президента, по-третє, відповідно замінити структуру неефективних так званих "любих друзі" новими цінними кадрами", - пояснив Бондаренко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування