Європейські жінки пообіцяли Януковичу схвальні відгуки

Вівторок, 10 жовтня 2006, 17:08

Уряд здійснює кроки щодо реалізації плану заходів, спрямованого на належне виконання зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи.

Про це заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович під час зустрічі зі співдоповідачами моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен та Ренате Вольвенд, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Уряд зацікавлений активно співпрацювати з ПАРЄ і врешті-решт вирішити питання, які стоять перед Україною", - підкреслив Янукович.

Зокрема, за його словами, уряд здійснює заходи, спрямовані на дотримання прав людини в Україні та виконання рішень Євросуду з прав людини, забезпечення свободи та незалежності ЗМІ, створення системи громадського телебачення, ратифікації Європейської конвенції з транскордонного телебачення, виконання Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

"Усі ці питання вирішуватимуться поступово, їх фінансування передбачене проектом державного бюджету на наступний рік", - зазначив прем'єр.

При цьому Янукович висловив намір невідкладно надати об'єктивну відповідь на доповідь щодо України, яка буде озвучена найближчим часом в ПАРЄ.

У свою чергу Ханне Северінсен пояснила тривалу перерву у відвіданнях представниками ПАРЄ України відсутністю нового уряду після парламентських виборів. Зі свого боку Ренате Вольвенд розповіла про подальший механізм дій моніторингового комітету ПАРЄ щодо України.

За її словами, після поїздки до України співдоповідачі підготують текст доповіді, після ознайомлення з якою український уряд надасть свої коментарі та зауваження. "Нарешті, коли доповідь буде ухвалена на сесії ПАРЄ, можна буде говорити про конкретні терміни припинення моніторингу", - наголосила вона.

При цьому Вольвенд зазначила, що у доповіді буде дано високу оцінку діям уряду щодо виконання зобов'язань України перед Радою Європи.

Під час зустрічі Янукович також розповів про внутрішньополітичну ситуацію в Україні, зокрема, про процес втілення конституційної реформи.

Він зазначив, що зараз у парламенті готуються до розгляду законопроекти, які наповнюватимуть конституційну реформу реальним змістом. За його словами, саме перехід до системи парламентсько-президентського правління свідчить про демократизацію України.

Янукович наголосив, що ключовим напрямком конституційної реформи залишається створення реального механізму співпраці між урядом і парламентом: "Цього нам бракувало всі роки незалежності, внаслідок чого Україна мала багато складнощів у внутрішній та зовнішній політиці".

Прем'єр також зазначив, що належну роль у новій політичній системі буде відведено опозиції: "Для цього буде створено необхідну законодавчу базу".

Погоджуючись із позицією Януковича, Северінсен зазначила, що сьогодні Україна, насамперед, потребує політичної стабільності. На її думку, передумовою для цього має стати реформування політичної та судової систем в Україні, а також розподіл повноважень між гілками влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...