Ющенко вирішив перегрупувати свої сили

Вівторок, 10 жовтня 2006, 18:34

Із призначенням на посаду секретаря Ради національної оборони і безпеки Віталія Гайдука діяльність РНБО буде більш акцентована на економічній і енергетичній складовій.

Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Економіка, бюджет, перспективи промислового розвитку, енергетична безпека, енергетичний транзит, уписування транзитних можливостей України в нову енерготранзитну, енергетичну карту Європи - от що стане, на мій погляд, основним змістом, основним предметом діяльності нового секретаря РНБО", - сказав він.

Реклама:

Крім цього, на думку політолога, призначення Гайдука свідчить про "продовження намірів президента здійснювати перегрупування політичних сил, які підтримують президента".

Карасьов відзначив, що Індустріальний союз Донбасу останнім часом займав нейтральну позицію, не втручаючись прямо в поточний політичний процес.

"Президент має намір підключити досвід, підключити інтереси, підключити амбіції ІСД і інтегрувати їх у процес державного будівництва", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

"Це збіглося з намірами ІСД впливати на процеси, що відбуваються в країні - як політичні, так і пов'язані з розробкою стратегії економічного, енергетичного і зовнішньополітичного розвитку", - підкреслив Карасьов.

"Це вкрай важливо, оскільки в країни в цілому, і в президента зокрема, невеликий запас перспективних і креативних ідей, топ-менеджерів високого рівня", - відзначив політолог.

За словами Карасьова, останнім часом донецька політична еліта асоціювалася й ідентифікувалася з Партією регіонів і з групою Ахметова-Януковича. "Однак останнє призначення в структурах президентської влади свідчить, що є ще й інші донецькі, які будуть інтегровані в структуру президентської влади", - сказав він.

На думку Карасьова, можна спостерігати тенденцію формування третьої, центристської, політичної еліти, що є "поза Партією регіонів, і поза тими політичними силами, які умовно можна назвати "майданними".

За його словами, ця "третя, центристська, прагматична еліта" є контргравцем до тих політичних сил - вихідців з Донецького регіону, які "оформлені сьогодні в Партію регіонів і які склали кістяк нового коаліційного Кабінету міністрів".

Таким чином, підкреслив Карасьов, це дасть можливість "не тільки розідентифікувати партію донецьких як тільки Партію регіонів, але і розрегіонтини промисловий схід України, що пов'язується винятково з Партією регіонів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News