У РосУкрЕнерго не перекривали кран полякам

Середа, 11 жовтня 2006, 09:02

Російсько- українське СП за участю "Газпрому" РосУкрЕнерго не припиняло поставки газу в Польщу.

Інформація про передбачуване скорочення поставок виявилась непорозумінням, заявив міністр економіки Польщі Петро Возняк (Piotr Wozniak) журналістам у вівторок.

"У понеділок до переговорів з PGNi і Gaz-System (польські газовий монополіст і газотранспортний оператор), я, можливо, ввів громадську думку в оману. В ході переговорів було пояснено, що не було ніяких проблем з тиском газу", - заявив польський чиновник.

Возняк пояснив, що Польща отримує газ за двома контрактами - від РосУкрЕнерго і його акціонера "Газпрому".

"Через деякі проблеми між двома компаніями газ однієї компанії замінявся газом іншої компанії", - сказав він, додавши, що "це відповідає обом контрактам".

Міністр не пояснив, що змусило постачальників замінити одні поставки іншими, сказавши, що це питання PGNi і його торговельних партнерів -"Газпрому" і РосУкрЕнерго. "Ми не хочемо втрутитися в ці відносини", - сказав він.

Він підкреслив, що ситуація не поставила під загрозу поставки газу в Польщу, і незабаром все має повернутися до нормального порядку.

"Нам говорили, що ситуація нормалізується цього тижня. Таким чином, не буде ніякої проблеми з заповненням системи збереження газу", - сказав міністр.

У понеділок PGNi заявив, що з 2 жовтня не одержує газ за контрактом з РосУкрЕнерго.

Зі своєї сторони РосУкрЕнерго і НАК "Нафтогаз України" заявили про виконання зобов'язань з поставок і транспортування газу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування