ФБР набирає людей зі знанням української та російської мов

Середа, 11 жовтня 2006, 10:27

Федеральне бюро розслідувань США набирає лінгвістів із 37 мов, зокрема, з української, російськіої латвійської, литовської, вірменської, чеченської, казахської, таджицької, узбецької і туркменської.

Про це в середу повідомляють РИА Новости з посиланням на газету Вашингтон Пост.

Разом з тим ФБР "катастрофічно не вистачає агентів зі знанням арабської мови". "Через п'ять років після того, як арабські терористи напали на США, тільки 33 агенти ФБР знають арабську, причому в обмеженому обсязі", - йдеться у статті.

Більш того, зазначає видання, ніхто з цих агентів не працює у відділі ФБР, що координує розслідування, пов'язані з міжнародним тероризмом.

Навіть з урахуванням тих співробітників служби, що знають лише кілька слів арабською і які не пройдуть звичайний тест на профпридатність, тільки один відсоток із 12 тисяч агентів мають хоч якесь поняття про цю мову, пише газета.

У ФБР повідомили, що бюро дійсно має потребу у співробітниках, що знають мови Близького Сходу, у тому числі арабську, фарсі й урду.

Вашингтон Пост із посиланням на главу мовного відділу ФБР Маргарет Гулотта відзначає, що число перекладачів з арабської в бюро зросло з 70 у вересні 2001 року до 269 станом на літо 2006 року. Однак Гулотта підкреслила, що це число необхідно збільшити.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування