Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Карпачова розповіла, як народ не дає їй розлучитися з кріслом

Середа, 11 жовтня 2006, 13:17

Уповноважений Верховної Ради з прав людини депутат від Партії регіонів Ніна Карпачова спростовує інформацію про те, що претендує на посаду віце-спікера парламенту.

Про це вона заявила в середу в інтерв'ю журналістам, повідомляє Ліга.

"Я вперше про це чую", - відзначила Карпачова. На прохання прокоментувати заяву члена Партії регіонів Євгена Кушнарьова про те, що її кандидатура на посаду віце-спікера розглядалася ще два місяці тому, Карпачова відповіла: "Усі питання до Кушнарьова".

При цьому, відповідаючи на питання, чи погодиться вона претендувати на посаду віце-спікера у випадку, якщо така пропозиція надійде, Карпачова підкреслила: "Якщо запропонують, будемо розглядати всі питання, але народ каже, що це пониження".

Карпачова розповіла, що останнім часом одержує масу листів від громадян, які звертаються до неї з проханням на складати повноважень депутата, оскільки це підсилює можливість для захисту прав громадян.

Крім того, Карпачова заявляє, що навіть у випадку ухвалення парламентом рішення про позбавлення її повноважень омбудсмена, вона буде виконувати ці повноваження до моменту складення присяги новим омбудсменом.

"Поки новообраний омбудсмен не складе присягу, я не припиню своїх повноважень, і це принципове питання", - заявила Карпачова.

При цьому, коментуючи ситуацію з затягуванням розгляду питання про складення нею повноважень народного депутата і повноважень омбудсмена, Карпачова відзначила, що вона як ніхто зацікавлена в тому, щоб дане питання було розглянуто якнайшвидше.

Вона нагадала, що відповідно до вимог законодавства написала заяву про припинення повноважень омбудсмена, і тепер ця заява розглядається в профільних комітетах парламенту.

При цьому Карпачова повідомила, що питання затягується через колізію в двох законах - про омбудсмена і про статус народного депутата.

За її словами, юридичне управління парламенту вже підготувало експертний висновок у зв'язку з її заявою, і тепер рішення за профільними комітетами парламенту, а також за спікером, який на основі висновку комітетів повинен внести на розгляд ВР відповідне подання.

Раніше повідомлялося, що Карпачова на останньому засіданні фракції порушувала питання про свою відмову від посади вповноваженого з прав людини на користь віце-спікера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування