Калашников вибачився перед журналістами заради "сталого соціально-економічного розвитку"

Середа, 11 жовтня 2006, 13:47

Депутат від Партії регіонів Олег Калашников не збирається подавати до суду на представників ЗМІ за наклеп, яким він вважає поширену інформацію про інцидент між ним і телеканалом СТБ.

"Я не ставив перед собою такого завдання", - сказав він, відповідаючи на запитання членів парламентської комісії з розслідування фактів побиття журналістів.

Водночас, за словами Калашникова, він "подумає" над цим питанням після того, як "правоохоронні органи дадуть оцінку ситуації".

Під час засідання комісії Калашников вкотре відкинув усі звинувачення на свою адресу у побитті журналістів, зазначивши, що, на його думку, "вони ґрунтуються лише на припущеннях".

"Я офіційно заявляю: в присутності Калашникова, з боку Калашникова та жодною дією Олега Калашникова не було порушено законодавство України", - сказав він.

При цьому депутат висловив жаль з того приводу, що "намаганнями третьої сторони були введені в оману найпорядніші представники ЗМІ".

Також Калашников сказав, що не бачив "фактів побиття, вилучення касети", а також довідки судово-медичної експертизи про побиття журналістів і про все це чув лише від представників ЗМІ.

Він нагадав, що лише зробив зауваження "невстановленій людині з камерою", яка, за його словами, знімала спідню білизну дівчат від Партії регіонів на мітингу.

На запитання, з якою метою він вибачився перед журналістами СТБ, він відповів, що зробив це "виключно з метою консолідації суспільства у непростій ситуації" і з метою якомога швидше нейтралізувати конфліктну ситуацію.

Також, за словами Калашникова, в його інтересах є встановлення істини у цьому інциденті й створення тимчасової слідчої комісії.

"Ми працюємо тут спільно як представники нашого багатостраждального народу, щоб визначитися з ситуацією, з метою консолідації українського суспільства й заради сталого соціально-економічного розвитку країни", - сказав він.

Водночас, впродовж засідання комісії Калашников неодноразово сварився з її членами, уникаючи відповідей на прямі запитання.

Наступне засідання комісії відбудеться 19 жовтня. Її члени виявили бажання запросити на наступне засідання слідчого, який веде справу про побиття журналістів, а також безпосередніх учасників події з боку каналу СТБ.

Також члени комісії мають намір звернутися до ЗМІ з проханням надати зафіксовану на аудіо-відео носіях інформацію про цей інцидент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування