Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко з'їздить до фінів і угорців

Середа, 11 жовтня 2006, 14:29

Президент Віктор Ющенко у другій половині жовтня здійснить закордонні поїздки до Фінляндії й Угорщини.

Як повідомив заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий на брифінгу в середу, 26-27 жовтня Ющенко відвідає Фінляндію.

Під час візиту Ющенко зустрінеться з президентом Фінляндії, прем'єром і спікером парламенту. Крім того, президент візьме участь у самміті Україна-ЄС, повідомляє Ліга.

Чалий повідомив, що ключовими моментами на самміті буде обговорення виконання плану дій Україна-ЄС, розробки нової рамкової угоди між Україною і ЄС. Також очікується парафування двох угод про спрощення візового режиму для українців.

Перед цим 22-23 жовтня Ющенко відвідає з робочим візитом Угорщину. Президент планує взяти участь в урочистих заходах, присвячених 50-й річниці революції і визвольної боротьби угорського народу.

А 19 жовтня Ющенко зустрінеться з верховним представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єром Соланою, що прибуде з візитом у Київ.

Чалий підкреслив, що основною темою зустрічі буде питання двосторонніх відносин України і ЄС, особливо в контексті наробітку нової рамкової угоди між Євросоюзом і Україною.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...