Рибак взявся за багатоквартирні будинки

Середа, 11 жовтня 2006, 15:19

Кабінет міністрів планує до кінця 2006 року розробити нову редакцію Житлового кодексу.

Про це в середу повідомив віце-прем'єр, міністр з архітектури і житлового будівництва Володимир Рибак у ході всеукраїнської наради з питань реформування житлово-комунальної сфери, що проходить у середу в місті Котовськ Одеської області.

"Через два-три місяці плануємо надати вам (керівникам органів місцевого самоврядування) на розгляд (новий проект Житлового кодексу)", - повідомив він, звертаючись до учасників наради.

За словами Рибака, після того як представники органів місцевого самоврядування внесуть у проект свої пропозиції і зауваження, він буде винесена на розгляд Верховної Ради.

Також він повідомив, що для проведення житлово-комунальної реформи необхідно терміново внести зміни до закону "Про об'єднання власників багатоповерхових будинків", а також зміни до закону, що стосується спрощення процесу оподатковування таких об'єднань.

За словами Рибака, у держбюджеті 2007 року планується передбачити 300 млн. грн. на субвенцію нинішнім бюджетам для облаштованості багатоквартирних будинків, а також 260 млн. грн. на реалізацію пілотних проектів з енергозбереження в таких будинках.

Крім того, звертаючись до представників органів місцевого самоврядування, Рибак відзначив, що необхідно в кожному обласному і районному центрі створювати суспільно-консультаційні центри сприяння реформі ЖКГ.

Крім того, за словами Рибака, з жовтня планується розпочати навчання посадових осіб, керівників об'єднань власників багатоквартирних будинків, які б могли взяти участь у реформуванні ЖКГ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування