Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васадзе вирішив придбати собі частину банку соратників

Четвер, 12 жовтня 2006, 10:57

Корпорація "Укравто", що належить бютівцю Таріелу Васадзе, придбала на вторинному ринку 7,92% акцій Брокбізнесбанку, найбільшими акціонерами якого є бютівці брати Буряки.

Як повідомляє газета "Комерсант-Україна", акції були куплені за ціною 77,69 грн при їхній номінальній вартості 10 грн.

Акції були придбані вхідними в корпорацію компаніями ТОВ "Укравтозаз-сервіс" (6,93% акцій) і ВАТ "Автокапітал" (0,99%).

Реклама:

"За згодою про наміри між акціонерами банку і корпорацією "Укравто" частка корпорації і її підприємств у статутному капіталі банку до кінця року складе майже 30%",– говориться в заяві корпорації.

Експерти вважають, що оголошена депутатами угода є частиною стратегічного плану зі збільшення вартості банку.

"Брокбізнесбанк давно готується до повного продажу. І продаж міноритарного пакета має послужити цій меті", – сказав президент банку НРБ В'ячеслав Юткін.

ВІДЕО ДНЯ

Також банкіри відзначають, що у Брокбізнесбанку з початку року проводили аудит кілька західних банків, однак від покупки їх віджахнула висока вартість фінустанови.

Брати Буряки, у свою чергу, весь час заперечували саму можливість продажу банку. На думку експертів, міноритарний пакет акцій Брокбізнесбанку був проданий за завищеною ціною. До того ж вони сумніваються, що "Укравто" збільшить свою частку в банку.

"Для Таріела Васадзе банк – це непрофільний бізнес, і він, професійно займаючись автомобілями, не буде розпорошувати свою увагу. Він просто хоче підняти ціну банку і заробити на його перепродажі", – упевнений Юткін.

"Таріел Васадзе може замкнути на банк своїх клієнтів і, збільшивши в кілька разів активи банку, підняти його вартість", – вважає перший заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко.

"Але капіталу "Укравто" буде явно недостатньо для нормального розвитку банку, тому єдиним виходом стане його перепродаж", - додав він.

До складу корпорації "Укравто" входить близько 400 підприємств із обслуговування і ремонту автомобілів, а також мережі автосалонів. Серед підприємств варто відзначити ВАТ АвтоЗАЗ, ВАТ "Луганськ-Авто", ВАТ "Львів-Авто", СК "Гарант-Авто".

За даними Асоціації українських банків, на 1 вересня 2006 року Брокбізнесбанк займав 11-е місце серед українських банків по активах (5,13 млрд грн) і 9-е місце по капіталі (812,08 млн грн).

Станом на 1 жовтня 2006 року найбільшими акціонерами банку були брати Сергій і Олександр Буряки – 44,7% і 43,3% відповідно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування