Печерський суд виправдав соратника Турчинова за справу Могилевича

Четвер, 12 жовтня 2006, 11:03

Генпрокуратура безпідставно порушила кримінальну справу стосовно екс-заступника голови СБУ Андрія Кожем‘якіна.

Таке рішення 10 жовтня ухвалив Печерський районний суд міста Києва, розглянувши скаргу адвоката Кожемякіна на постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо Кожем‘якіна від 25.04.06.

"Суд постановив, що для порушення кримінальної справи стосовно Кожем‘якіна не було підстав, тому скарга адвоката Бадзюка в інтересах Кожем‘якіна є обгрунтованою і підлягає задоволенню, а постанова про порушення кримінальної справи підлягає скасуванню", - повідомляє прес-служба БЮТ.

Адвокат Андрія Кожем‘якіна вважає, що це рішення суду доводить "замовний та політичний підтекст цієї справи проти генерала СБУ, який завжди займав принципову позицію в боротьбі з корупцією та організованою злочинністю".

Як відомо, 24 березня заступник генпрокурора Віктор Шокін заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом знищення матеріалів оперативно-розшукової справи СБУ про діяльність Могилевича.

Фігурантом справи був Кожем'якін, як свідок викликався Олександр Турчинов.

Турчинов і Кожемякін звернулися у Печерський суд зі скаргою на кримінальну справу.

Депутат від БЮТАндрій Портнов, який був адвокатом у справі заявив тоді, що справу дійсно було знищено, однак він не знає, хто віддавав такий наказ, хоча вважає знищення справи законним, оскільки матеріали збиралися протягом 13 років, але кримінальну справу так і не було порушено.

Печерський суд вже ухвалював рішення на користь бютівців після чого Генпрокуратура завела справу на суддю Анжелу Стрижпевську, яка ухвалювала рішення у справі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування