Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров думає, що Янукович "пускає туман в очі населення"

Четвер, 12 жовтня 2006, 12:33

Колишній прем'єр-міністр Юрій Єхануров називає нинішні заяви представників уряду про ціни на газ і газові проблеми "туманом в очі населення".

Про це він заявив у четвер в інтерв'ю радіо "Ера".

За словами Єханурова, ціни на газ обговорюються для того, щоб "затуманити всю Україну, щоб відвернути населення від реальних проблем".

"Реальна проблема полягає в тому, що наше житлово-комунальне господарство не готове до роботи в нових умовах. Їх тримали завжди на голодному пайку, а тепер це позначається", - пояснив Єхануров і додав, що державну політику в цьому напрямку необхідно переглянути.

Парламентарій при цьому думає, що газові питання будуть вічними.

"Нам необхідно до 2010 року перейти до рівня європейських цін - $180-200, а далі і до $300. Необхідно графіки будувати до виходу на європейський рівень", - сказав він.

На думку Єханурова, необхідно підготувати населення до підвищення цін на енергоносії.

"Потрібно чітко сказати людям що у 2010 році ціна буде $280-$300. Необхідно готуватися до цього", - підкреслив він.

Коментуючи переговорний процес щодо питання енергоносіїв, екс-прем'єр-міністр відзначив, що на даний момент немає реальних переговорів, а тільки підготовка, оскільки конкретні рішення ухвалюються тільки главами відповідних держав.

"Реальних переговорів немає. Поки візиту в Туркменістан не було, з казахами ми теж не працювали, з узбеками - теж ні. Поки є, скажімо, тільки декларації. Йде складна розмова з урядом Російської Федерації. Йде підготовка. Але без перших осіб держави такі рішення не приймаються - така традиція на сході", - повідомив Єхануров.

Нагадаємо, 11 жовтня 2006 року на засіданні Кабінету міністрів була прийнята постанова, відповідно до якої граничний рівень ціни для населення на природний газ з 1 листопада 2006 року був затверджений на рівні 339 грн. за 1 тис. куб.м.

Уряд також має намір ввести диференціацію ціни у бік збільшення при споживанні газу в обсягах вище нормативного.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування