Виявляється, Росія допомагала коаліції, чим могла

Четвер, 12 жовтня 2006, 13:21

Спікер Держдуми Борис Гризлов говорить про поліпшення відносин між Росією й Україною.

"У відносинах між нашими державами є певний прорив", - сказав Гризлов у четвер на зустрічі з головою Верховної Ради Олександром Морозом.

За словами спікера Держдуми, активізація взаємин на міждержавному рівні повинна продовжуватися і знайти відображення в розвитку міжпарламентських зв'язків.

Гризлов запропонував провести в Києві позачергове засідання російсько-української міжпарламентської комісії.

У російських і українських парламентаріїв є дуже багато тем, які вони могли б обговорити, сказав спікер Держдуми.

Він також відзначив, що зустріч глав урядів Росії й України створює гарну основу для організації зустрічі президентів двох країн.

Гризлов висловив задоволення у зв'язку з тим, що "здорові сили (в українському парламенті) зуміли консолідувати навколо себе депутатів".

"Ми стежили за ситуацією (в Україні), допомагали, як могли, чекали, коли стійка коаліція почне роботу", - сказав він.

На закінчення Гризлов відзначив, що сьогоднішня зустріч "дає додатковий імпульс для поглиблення наших відносин".

У свою чергу, спікер Верховної Ради заявив, що раніше, коли "ще не було таких укорінених проблем", коли всі ключові питання вирішувалися разом, усе це легко виходило.

Але і зараз, відзначив він, українська сторона знаходить можливість для налагодження контактів і налаштована на "налагодження взаємин з нашим природним і стратегічним сусідом", особливо в окремих галузях.

Зокрема, мова йде про зовнішньоекономічну діяльність, розвиток технологічнозв'язаного виробництв, боротьба за спільні ринки в третіх країнах, сказав Мороз.

"У сфері енергозабезпечення ми також розуміємо низку складностей, що виникли", - додав він, висловивши впевненість, що всі проблеми переборні.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News