Мороз запевнив Гризлова, що 5 років в Україні буде "повний Янукович"

Четвер, 12 жовтня 2006, 13:26

Спікер Олександр Мороз упевнений, що Верховна Рада та Кабмін стабільно працюватимуть протягом п’яти років.

Таку думку він висловив під час зустрічі з головою Держдуми Росії Борисом Гризловим в рамках робочої поїздки до Москви, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"В Україні буде забезпечена політична стабільність, протягом п’яти років парламент і уряд стабільно працюватимуть", - сказав Мороз.

Під час зустрічі також обговорювалися питання щодо вступу до СОТ.

Гризлов висловив думку про необхідність погодження спільних підходів щодо вступу до цієї міжнародної організації.

Водночас Мороз повідомив, що наступного тижня у Верховній Раді відбудуться парламентські слухання про перебіг підготовки до вступу до СОТ.

При цьому він наголосив, що вступ до СОТ має відбуватися з урахуванням інтересів вітчизняних виробників. Спікер також висловив думку щодо доцільності обміну досвідом експертів наших країн у цій сфері.

Під час зустрічі також обговорювалися питання співпраці в енергетичній сфері, питання щодо перспектив створення зони вільної торгівлі в рамках Єдиного економічного простору, питання європейської та євроатлантичної інтеграції.

Зокрема, торкаючись теми співпраці із НАТО, Мороз зазначив: "Мова йде про те, що це наш сусід".

При цьому він наголосив, що Універсалом національної єдності чітко визначено, що співпраця з Альянсом має відбуватися на взаємовигідних умовах.

За словами Мороза, питання вступу України до НАТО, враховуючи суспільну думку, може вирішуватися тільки шляхом проведення відповідного референдуму.

Торкаючись теми економічної співпраці між двома країнами, Гризлов відзначив, зокрема, про "ефективне зростання" взаємного товарообігу.
"Європа зацікавлена у збереженні добросусідських відносин між Україною і Росією. Нам треба це підтверджувати, зокрема, поглибленням економічних зв’язків", - наголосив Мороз.

Це, за його словами, відкриває можливості для розширення двосторонньої співпраці, зокрема, взаємного інвестування.

"Перспективи хороші, і їх треба супроводжувати, виконувати на законодавчому та виконавчому рівнях", - сказав Мороз.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування