Безсмертний зібрав уже свою конфедерацію, але Тимошенко ще не кликав

Четвер, 12 жовтня 2006, 13:30

У четвер за ініціативою лідера "Нашої України" Романа Безсмертного відбулася перша зустріч представників різних політичних сил щодо ідеї створення конфедерації "Європейська Україна".

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

У зустрічі взяли участь представники десяти партій: "Наша Україна" НРУ, ПППУ, УРП "Собор", КУН, ХДС, ПРП, УНП, ПОРА та РХП.

Від "Нашої України" брав участь Роман Безсмертний, який вів зустріч, НРУ - Борис Тарасюк, ПППУ - Анатолій Кінах, УРП "Собор" - Анатолій Матвієнко, КУН - Олексій Івченко, ХДС - Володимир Марущенко, ПРП - Ігор Гринів, УНП - Іван Заєць і Богдан Соколовський, ПОРИ - Владислав Каськів і РХП - Микола Поровський.

"На сьогоднішній зустрічі обговорювалася ідея і можлива ідеологічна платформа майбутньої конфедерації "Європейська Україна" – Універсал національної єдності, – повідомив Роман Безсмертний на брифінгу для журналістів після зустрічі.

За його словами, йшлося про "спільні дії парламентської і позапарламентської опозиції, можливість залучення інших політичних сил до об’єднання та можливість його існування у вигляді громадсько-політичного руху".

"Ключова мета – об’єднати зусилля з відстоювання внутрішнього і зовнішнього курсу, який було сформовано українським народом під час виборів 2004 року шляхом підтримки програми Президента Ющенка", – наголосив лідер "Нашої України".

Безсмертний повідомив журналістам, що такі зустрічі будуть системними і вже сьогодні є домовленість про те, що "працюватиме робоча група, яка напрацює ідеологічні засади, виходячи з Універсалу, а також принципи організаційної діяльності".

Безсмертний повідомив, що "на сьогоднішню зустріч БЮТ не запрошували", але при цьому він зауважив, що "під час сьогоднішнього зібрання обговорювалася можливість спільних дій".

"Які механізми будуть між "Нашою Україною" як опозиційною силою і БЮТ як опозиційною силою – побачимо. Для цього потрібно виробити певні підходи. Ми за координацію, співпрацю, вироблення певних позицій, підтримку певних законів і опрацювання певних ідей, але головне – поставити заслін у можливості руйнування внутрішнього і зовнішнього курсу", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News