"Нашу Україну" нічим приманити в коаліцію. Гриценко упирається

Четвер, 12 жовтня 2006, 13:47

Лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний заявляє про необоротність рішення блоку про відхід в опозицію і відставку міністрів-"нашоукраїнців".

"Сьогодні аргументів для шести партій відмовитися від опозиційного статусу не існує", - заявив він журналістам у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про міністрів, що пройшли в уряд за квотою "Нашої України", Безсмертний підкреслив, що всі вони вже написали заяви про відставку на ім'я голови Верховної Ради, як того вимагає Конституція.

У той же час він відзначив, що все ще існують дискусійні моменти, зокрема, на чиє ім'я потрібно подавати заяву і що робити з міністрами-"нашоукраїнцями", призначеними за квотою президента: "Це живі люди, якими не можна помикати".

"Коли всі питання будуть вирішені, цей крок (відставка міністрів) обов'язково буде зроблений. Зворотного шляху немає", - заявив Безсмертний.

У свою чергу міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що не писав і не має наміру писати заяву про відхід у відставку.

"Міністр оборони Анатолій Гриценко у відставку не піде, і заяви не писав і не пише", - сказав він.

Гриценко підкреслив, що може піти у відставку тільки в двох випадках: якщо вирішить так сам або ж якщо таке рішення ухвалить президент.

"Я вважаю, що рішення будь-якої політичної сили, найпотужнішої, найшанованішої, думку якої розділяє або не розділяє президент, не може бути підставою для добровільної відставки тих міністрів, що призначаються за квотою президента. Це визначено Конституцією", - підкреслив міністр.

Він також нагадав, що є безпартійним і "Наша Україна" не рекомендувала його на посаду міністра.

Як відомо, за квотою "Нашої України" в уряді представлені голова МВС Юрій Луценко, міністр юстиції Роман Зварич, міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, міністр у справах родини, молоді і спорту Юрій Павленко.

Донедавна посаду голови міністерства з питань надзвичайних ситуацій обіймав член цієї ж політичної сили Віктор Балога, що у вересні був призначений главою секретаріату президента.

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк та міністр оборони Анатолій Гриценко представлені в уряді за квотою президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування