Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За три дні на Банковій Базів встиг назвати Ющенка "Юкрейн-баші" і написати за нього статтю

Четвер, 12 жовтня 2006, 14:36

Василь Базів має намір подати до суду за своє незаконне звільнення з посади радника голови секретаріату президента.

"Зустрінемося в суді, а потім – на Банковій. Є трудове законодавство, є Конституція, є честь та гідність людини", - сказав він в інтерв’ю УНІАН.

"Я маленький, такий малесенький українець, яким керує один-єдиний великий українець, посланий з Небес. Месія. І Месія взяв і отак ось переступив через маленького українця, переступив через Конституцію, через права людини. І одне з цих прав – це право на працю", - додав він.

За словами Базіва, за три дні перебування на цій посаді він побачив, що "на Банковій сидить такий собі Юкрейн-баші".

"І хай він другий раз не ображається, що я його знову не так назвав, тому що його в широкому сенсі таким роблять його підлеглі", - сказав він.

Говорячи про історію свого призначення і звільнення, Базів розповів, що познайомився з нинішнім головою секретаріату Віктором Балогою ще влітку.

"Тоді я висловив своє бачення ситуації в державі. Зокрема, те, чому так шалено падає рейтинг президента, який на другому році своєї роботи на цій посаді має рівень популярності нижчий, ніж Кучма – на десятому", - сказав він.

"Коли Балогу призначили, я повертався зі святкування ювілею рідного Львова. Ще в дорозі мені телефонують: просимо терміново прийти на Банкову на розмову. Я пішов, бо дзвонить влада: потрібно слухатися. Там фактично була продовжена попередня розмова з Віктором. Мені запропонували роботу", - розповів Базів.

Потім, за його словами, йому запропонували посаду заступника голови секретаріату, від якої він відмовився, після чого було знайдено "паліативний варіант" і його було призначено радником Балоги.

"У п’ятницю, десь о сьомій годині ранку, він (Балога) подзвонив і попросив, цитую, “підтаскати його”, бо в нього перша прес-конференція. Я прийшов, але там уже його “підтаскували” незнайомі хлопці. Робили репетицію прес-конференції, відповідний папір готували. Я висловив деякі свої критичні зауваження.... Ось так ми спільними зусиллями, із незнайомими мені людьми, попідтаскували", - розповів Базів.

Далі, за його словами, Балога попросив його "написати статтю президента в “Нью-Йорк Таймс”.

"Якщо бути точним, тему сформулював я – Балога сказав, що потрібно щось написати для Заходу. У зв’язку з тим, що трапилося в серпні – що той, проти кого Ющенко воював на президентських виборах, став прем’єром, і світ думає, що це “разворот-порот”, – то потрібно якось заспокоїти світ. Пояснити, що демократичний процес складний, але євроатлантичний курс збережений", - сказав Базів.

Про своє звільнення, за його словами, він дізнався зі ЗМІ.
"У понеділок я працював над цією статтею у “Нью-Йорк Таймс”, вона була готова і мені навіть подобалася. А потім, знаєте, як чоловік, коли попрацює й отримає якесь задоволення, – пішов собі, увімкнув ввечері новини налив п’ятдесят грамів вечірнього віскі. Включаю, а там кажуть, що Базіва звільнено", - розповів Базів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування