Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вихідні на Майдані плануються бої без правил

Четвер, 12 жовтня 2006, 14:40

3 партії і 3 громадські організації подали заявки до Київської міськадміністрації на проведення своїх акцій у центрі столиці 14 жовтня.

Про це в четвер повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на офіційний сайт Київської міськадміністрації.

Зокрема, Всеукраїнська Чорнобильська народна партія має намір почати на Майдані Незалежності і Хрещатику безстрокову акцію протесту з установкою наметів проти порушень конституційних прав громадян. Партія заявила участь в акції 3 тис. осіб.

Також на Майдані з 9.00 до 13.00 фракція Компартії планує провести зустріч з виборцями, а Київська міська організація КПУ з 9.00 до 15.00 - мітинг, присвячений 60-й річниці закінчення Нюрнберзького процесу.

Мітинг, присвячений 60-й річниці закінчення Нюрнберзького процесу і річниці процесу, вирішила провести і рада Київської міськорганізації ветеранів. Акція запланована з 9.00 на Майдані. Рада заявила участь у мітингу 15 тис. осіб.

Крім того, з 10.00 до 16.00 на Майдані планує провести патріотичну акцію, присвячену Дню зброї, всеукраїнське об'єднання "Свобода", яке заявило про участь 300 осіб.

Також заявку на 2 акції подала профспілкова організація "Захист праці", заявивши участь у них 70 осіб. "Захист праці" проведе акцію з 10.45 до 11.15 на Арсенальній площі з нагоди річниці повстання працівників заводу "Арсенал", а з 11.30 по 12.00 - акцію під гаслом "Хай живе УПА! Геть фашизм!" під секретаріатом президента.

Крім того, ряд партій і громадських організацій мають намір 14 жовтня провести на Майдані марш Української повстанської армії, присвячений 64-річчю створення УПА.

Марш організовують Київська громада воїнів ОУН-УПА, Всеукраїнське об'єднання "Свобода", УНА-УНСО, Молодіжний націоналістичний конгрес та інші.

Рік тому - 15 жовтня 2005 року - у ході святкування річниці УПА на Хрещатику в Києві між націонал-патріотами і лівими виникла бійка, у ході якої міліція і співробітники спецпідрозділу "Барс" були змушені застосувати силу і розділити демонстрантів по два боки Майдану.

На думку глави ради партії "Пора" Андрія Юсова, під час акції можливі зіткнення, тому він закликає президента і прем'єр-міністра очолити колону ветеранів. Також Юсов відзначив, що учасники "Пори" будуть робити все, щоб провокації не повторилися".

У той же час "Пора" передала прем'єр-міністру Віктору Януковичу привітання з 64-ою річницею створення УПА і подарувала йому дев'ять томів Літопису УПА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування