Янукович попередив Міттал Стіл, що не спустить з нього ока

Четвер, 12 жовтня 2006, 15:05

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє про намір уряду постійно відслідковувати виконання інвесторами умов договорів купівлі-продажу держпакетів акцій підприємств, зокрема, виконання корпорацією Mittal Steel зобов'язань, узятих нею при купівлі ВАТ "Криворіжсталь".

Про це він сказав у ході урочистих заходів з нагоди закінчення першого етапу модернізації Північного і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів у Кривому Розі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це наше зобов'язання, яке уряд несе перед державою і працівниками приватизованих підприємств. Ми будемо постійно моніторити виконання умов договорів", - підкреслив Янукович.

При цьому він відзначив, що у випадку невиконання власниками підприємств узятих ними зобов'язань буде розглядатися питання про розірвання договорів.

Крім того, прем'єр-міністр повідомив, що в четвер, 12 жовтня, відбудеться зустріч голови ФДМ Валентини Семенюк і адміністрації комбінату "Mittal Steel Кривій Ріг" щодо аналізу виконання корпорацією Mittal Steel договору купівлі-продажу.

Як відомо, ФДМ за результатами чергової перевірки виконання корпорацією Mittal Steel умов договору купівлі-продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" виявив невиконання умов по низці пунктів договору.

Зокрема, зафіксована невиплата передбаченої договором винагороди за підсумками роботи ВАТ у 2005 році в розмірі середньомісячної заробітної плати, скорочення штатної чисельності на 1,638 тис. осіб, хоча договір передбачав збереження штатної чисельності персоналу протягом п'яти років.

Крім того, договором передбачалися кошти на утримання соцсфери не нижче рівня, досягнутого на дату підписання договору купівлі-продажу.

У той же час, відзначав ФДМ, за сім місяців 2006 року на капітальний ремонт санаторію-профілакторію і медичної санітарної частини заплановані кошти не витрачалися.

Комісія також виявила, що за сім місяців витрати підприємства на поліпшення соціально-побутових умов працівників склали 0,43% суми реалізованої за підсумками року продукції, а витрати на охорону праці - 0,3% (у договорі - 0,5% і 0,6% відповідно).

Крім того, не виконано низку пунктів колективного договору, а також умову договору в частині рішення питання про порядок розподілу прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності ВАТ за 2005 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування