"Голос Кучми" звинуватив у темниках Гельмана і обізвав журналістів стадом

Четвер, 12 жовтня 2006, 15:06

Колишній речник Леоніда Кучми Василь Базів заявляє, що ні він, ні тодішня Адміністрація президента не мали відношення до "темників".

"Я особисто, і в цілому Адміністрація Президента як структура, до темників відношення не мали. Назвіть мені прізвища людини або кімнату АП, у якій ці темники створювалися", - сказав Базів в інтерв’ю УНІАН.

Водночас, за його словами, в АП "володіли неофіційною інформацією, що це робиться, робиться за її межами – хлопчиками, яких інструктував винахідник цієї “інформаційної політики” Марат Гельман, вони ж писали їх і розсилали".

Базів також пообіцяв найближчим часом розповісти історію темників на прес-конференції.

На його думку, в існуванні темників винні самі журналісти, які їх виконували.

"А тепер, розглянемо ситуацію з іншого боку. Ганьба темникарям-гнобителям! А як із рабами, яких гнобили? Чому раб – тоді, а не тепер, на найбільш проституйованому каналі не сказав: “Досить, я не хочу бути рабом!” Ні, стадо покірно брело на бойню. Бо працював наймогутніший темник – зеленого кольору з портретом Джорджа Вашингтона", - сказав Базів.

"Коли я поїхав на один із каналів, там уперше побачив, як виглядає темник. Керівник цього телеканалу відкрив мені комп’ютер і показав мені. Я кажу: не виконуй його. Він каже, як не виконувати, мені сказав власник", - додав він.

Базів також розповів, які він став речником Кучми.

"Одного разу після прес-конференції Кучми я сказав у кулуарах фразу: “Що він наговорив! Остапа понесло.” Йому донесли. А він мене зустрічає і каже: “Тепер ти будеш говорити” Отак я, окрім спічрайтера, став ще й речником", - сказав Базів.

"Тексти – ось головне завдання Банкової на 90 відсотків. Можна сидіти за столом, надувати щоки, але сядь напиши текст державної політики. Литвин сам писав такі тексти. Коли прийшов Медведчук – настала криза жанру... Серед сильних сторін Медведчука схильність до творчості не спостерігається", - додав колишній речник президента.

Розповідаючи про засідання Ради регіонів у Пущі-Водиці під час виборів президента у 2004 році, Базів зазначив, що там "червоною ниткою проходила думка: “пора и власть употребить”.

"Тиск на Кучму був шалений. І тоді я виступив у “Файненшл Таймс”. Вийшло моє інтерв’ю, потім виступив на Бі-Бі-Сі, де казав, що отруєння Ющенка стоїть у одному ряду з убивствами Коновальця, Ребета, Бандери", - сказав він.

Базів також зазначив, що його двічі звільняли за підтримку Віктора Ющенка, оскільки ще у 2002 році сказав, що бачить його "майбутнім лідером нації".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News