Без коаліції медики не виживуть?

Четвер, 12 жовтня 2006, 15:33

Медикам необхідне створення широкої коаліції в парламенті, вважає міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко.

"Нам, медикам, вона (широка коаліція) потрібна як необхідна умова того, що потрібно буде ухвалювати дуже серйозні законопроекти. І якщо ми говоримо про системний підхід до зміни системи охорони здоров'я, то нам потрібна конституційна більшість", - заявив Поляченко під час робочого візиту в одну з київських лікарень.

Він зазначив, що, на його думку, уже сьогодні потрібно на найвищому рівні вирішувати питання про створення широкої коаліції: "Мені важко сказати, чи буде широка коаліція, але якщо говорити відверто, я хотів би, щоб ми закінчили те, що ми почали".

Міністр нагадав, що він "не має політичних зобов'язань перед "Нашою Україною", тому що не є її членом", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Але я маю моральні обов'язки перед цією політичною силою, яка висунула мене як міністра охорони здоров'я", - зазначив він.

На питання про те, чи не означає це, що якщо широка коаліція в парламенті буде створена, міністр відкличе свою заяву про відставку, Поляченко відповів: "Це вже може бути вирішено і без неї... Заява лежить і як вирішить наше керівництво, так і буде".

Поляченко відзначив, що в четвер виповнюється рік з того дня, коли вийшов наказ про його призначення на посаду міністра охорони здоров'я.

За словами міністра, головне, що йому вдалося досягти за цей рік - це стабілізувати роботу системи, визначитися з планом дій на найближче майбутнє і підготувати ті законопроекти, які мають бути ухвалені вже в цьому і в найближчі роки, що зможуть змінити систему охорони здоров'я в Україні.

"Якщо вдасться цей план реалізувати, то через 5-7 років у нас буде зовсім нова якісна система охорони здоров'я", - переконаний Поляченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування