Кримінального соратника Януковича перетворили на бандита

Четвер, 12 жовтня 2006, 15:34

Кримінальну справу, за якою проходить депутат Верховної Ради АРК Олександр Мельник, перекваліфіковано міліцією на статтю 257 Кримінального кодексу України (бандитизм).

Як повідомило інформоване джерело Обкому в спеціальній слідчо-оперативній бригаді МВС, кримський депутат, який раніше підозрювався в організації вбивства двох місцевих бізнесменів, тепер підозрюється в організації злочинного угруповання.

Підставою для цього, зокрема, послужив паперовий архів, знайдений правоохоронцями під час обшуку в будинку Мельника.

За словами джерела, даний архів містить різні дані про вчинені ОЗГ "Сейлем" злочини, при цьому навіть згадуються деякі їхні замовники і виконавці.

Крім того, свідчення-зізнання щодо Мельника як і раніше дає його водій Микола Кокуляк, якого було затримано на цьому тижні і який також проходить по низці кримінальних справ.

На цьому тижні також з'явилися дані про те, що, крім президії Верховної Ради АРК, яка відразу після затримання Мельника звернулася до Генпрокуратури з проханням відпустити його під підписку про невиїзд, з аналогічним проханням до ГПУ звернулася група народних депутатів від Партії регіонів.

Мова йде про написаний тоді ж лист на ім'я заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, який підписали депутати Антон Пригодський, Михайло Мироненко, Артем Синиця, Віталій Заблоцький, Юлія Ковалевська, Олена Нетецька і Павло Бурлаков.

"Зважаючи на те, що Мельник є людиною, яка має авторитет і повагу в кримському регіоні, має статус депутата Верховної Ради Криму і до цього випадку жодного разу не залучалася до кримінальної або будь-якої іншої відповідальності, просимо замінити запобіжний захід на підписку про невиїзд", - йдеться у цьому листі.

Водночас, як повідомив в інтерв'ю журналістам у четвер перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов, МВС і Генпрокуратура збирають і документують дані щодо злочинів, у яких підозрюється Мельник.

"Можна чекати дій, йде робота. Хтось зараз тимчасово не притягнутий (до відповідальності) по тій чи іншій причині, але вчиняв злочини, організовував їх і його провина є, вони рано або пізно будуть притягнуті", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, чи зібрані на даний момент МВС докази, яких вимагала Генпрокуратура щодо Мірошника, Євдокимов сказав:

"На наш погляд, так. Зараз це процесуально... оформляють у належному вигляді".

Як відомо, Мельника було затримано наприкінці вересня за підозрою в причетності до вчинення особливо тяжких злочинів, однак на початку жовтня за рішенням Генпрокуратури було звільнено з-під варти.

Раніше джерела "Української правди" також повідомляли про затримання одного з водіїв Мельника. Згідно з його свідчень, на початку березня 2006 року Мельник наказав "провчити" кримську журналістку Лілію Буджурову, після чого була вчинена спроба підпалу її будинку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування