Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко хоче негайно і переговори закінчити, і міністрів вигнати

Четвер, 12 жовтня 2006, 17:04

Лідер Компартії Петро Симоненко наполягає на негайному припиненні переговорного процесу зі створення коаліції національної єдності.

"Треба негайно припинити безперспективні та шкідливі для держави забавки під назвою "широка коаліція", - цитує слова Симоненка пресс-служба КПУ.

Лідер Компартії зауважив, що "за весь час, поки йшли переговори про розширення антикризової коаліції за рахунок приєднання "Нашої України", він не побачив з боку останньої жодної конструктивної пропозиції, яка б могла бути предметом переговорів".

"Я поважаю погляди наших партнерів по антикризовій коаліції - регіоналів та соціалістів, але не розділяю їхнього оптимізму щодо ефективності роботи нашої коаліції в разі приєднання до неї "Нашої України", - сказав Симоненко.

За його словами, "спочатку нашоукраїнці "успішно" зруйнували так звану "помаранчеву коаліцію", потім доклали максимум зусиль, щоб зруйнувати антикризову".

"Але через нашу принципову позицію їм це досі не вдалося зробити", - наголосив Симоненко і додав: "Я обов'язково на раді коаліції поставлю питання щодо офіційного закінчення переговорного процесу та безумовної відставки міністрів, які не бажають виконувати програму антикризової коаліції і уряду".

Водночас Симоненко висловився за те, що міністри, "які нібито уособлюють в уряді президента і "Нашу Україну" і розділяють з ними політичну відповідальність за підвищення цін на газ і стрімке зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, повинні бути відправлені у відставку негайно".

При цьому він підкреслив, що робота в міністерських кріслах людей, які залишилися без політичної підтримки і від яких фактично відмовилися і президент, і ті сили, що висували їх на ці посади, дестабілізує роботу уряду.

Також робота таких міністрів перешкоджає плідній роботі з подолання кризових явищ, зокрема, вирішення багатьох невідкладних економічних проблем і проблем, безпосередньо пов'язаних з життєзабезпеченням людей, повідомляє Ліга.

"Коли той чи інший міністр ігнорує засідання Кабміну, привселюдно висловлює свою незгоду з роботою уряду, із програмою антикризової коаліції і демонстративно відмовляється її виконувати, то європейська практика, на яку так люблять посилатися "нашоукраїнці", вимагає від них скласти повноваження і шукати іншу роботу", - сказав лідер КПУ.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:29
Кожний другий український стартап, що переїхав до Польщі, хоче повернутися - польський міністр
14:14
ЄС про кількох євродипломатів на "інавгурації" Путіна: це не підважує підтримку України
14:12
оновленоРосіяни вдарили по території освітньої установи в Харкові, серед постраждалих — діти
14:08
Cтала відома дата слухань у ЄСПЛ за великою справою щодо окупованого Донбасу
14:00
США розглядають заборону нових версій ChatGPT для Китаю - Reuters
13:59
Samsung, LG та Vestel працюють над єдиною системою для керування пристроями зі смартфона
13:53
Російський удар по Одесі 29 квітня: В лікарні помер ще один чоловік
13:50
"Нафтогаз" планує накопичити 13 мільярдів кубометрів газу до опалювального сезону
13:48
фото, відео, доповненоОкупанти вдарили по Запоріжжю: пошкодили критичну інфраструктуру, парк, транспорт
13:42
У четвер в Україні буде сухо, проте вночі прогнозують заморозки
Усі новини...
Реклама: