Віра Іванівна пообіцяла, що нікуди не піде

Четвер, 12 жовтня 2006, 19:12

Глава Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко не має наміру припиняти своє членство в "Нашій Україні", а також іти із займаної посади у зв'язку з переходом блоку в опозицію.

"Я не є членом урядової команди, а є главою обласної держадміністрації, призначена указом президента", - заявила Ульянченко на прес-конференції в четвер.

"До урядової команди і коаліції я не маю абсолютно ніякого відношення - це тільки узгодження, і нічого іншого. Я призначалася ще в момент іншого уряду", - також додала вона.

При цьому голова адміністрації заявила, що розділяє позицію президента Ющенка про передчасність припинення переговорів по створенню коаліції національної єдності.

"Я абсолютно поділяю думку президента, що ми повинні максимально використовувати можливі умови для проведення переговорів. Нам не потрібно так легко відкидати Універсал нацєдності. Тільки Універсал національної єдності може зупинити процес розвалу коаліції", - сказала вона.

Коментуючи кадрові перестановки в секретаріаті президента, Ульянченко заявила, що "це бойова, діюча, ефективна, ініціативна команда".

Голова Київської облдержадміністрації також розповіла, що представники великого бізнесу в Київській області намагаються протидіяти підготовці і проведенню земельних аукціонів.

За її словами, у Київській області земля тривалий період "розпродавалася тіньовим варіантом".

"І до цього часу ще залишилися ті, хто мріє про повернення цих тіньових схем. Це в основному великий бізнес - тут не потрібно називати прізвищ, тут немає ніякого секрету - це в основному люди, що володіють великим бізнесом", - сказала Ульянченко.

"Природно, виходити на земельний аукціон їм би дуже не хотілося, тому що вони звикли купувати землю без проекту, і далі тримати її як можливий ресурс", - додала вона.

Голова адміністрації підкреслила, що в Київській області жодна велика земельна ділянка більше не буде віддаватися без конкурсу.

Вона також повідомила, що Київська обласна державна адміністрація має намір боротися за кошти з державного бюджету, що будуть виділятися на розвиток технопарків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування