Янукович наїхав на Ющенка, бо захищав донецьких

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 12:00

Останні заяви прем'єра Віктора Януковича про НАК "Енергетична компанія України" можна пояснити бажанням представників "донецьких" бізнес кіл узяти під свій контроль енергогенеруючі і енергорозподілюючі компанії.

Про це повідомив аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Том Уорнер, передає Обком з посиланням на "Українські новини".

"Так, донецькі також хочуть приватизувати енергокомпанії, але для початку вони хочуть узяти їх під свій контроль", - відзначив Уорнер.

На його думку, саме НАК "Енергетична компанія України" може послужити їм інструментом для досягнення цих цілей.

За словами аналітика, контроль над НАК, де сконцентровані держпакети українських компаній, дає можливість провести "своїх" людей у наглядові ради і правління ряду енергогенеруючих компаній.

Уорнер вважає, що результати проведених 10 жовтня зборів акціонерів ВАТ "Київенерго" можуть свідчити про подібні плани представників донецької бізнес-еліти.

Саме так, на думку аналітика, можна трактувати призначення Олексія Захарчука, близького до "Донбаської паливно-енергетичної компанії", до складу спостережної ради ВАТ "Київенерго".

"Напевно, наступні будуть "Донбасенерго", "Центренерго" і "Західенерго". Кожна з цих компаній очікує зборів акціонерів, які мають відбутися до кінця року", - відзначив Уорнер.

Нагадаємо, у середу Віктор Янукович прокоментував указ Віктора Ющенка про ліквідацію НАК "Енергетична компанія України". І порадив голові держави забути про одноособові рішення.

"Ну, насамперед, президент, підписуючи цей указ, мав порадитися з урядом. Хоча б у телефонній розмові. Розмови такої не було. Підписувати такі укази, я вважаю, не можна без уряду", - говорив тоді Янукович.

"І такі відносини будувати президенту з урядом не треба було б. Треба було б радитися. Ті часи вже пройшли. Страшні часи для України, коли рішення приймалися під відповідний настрій або настрій оточення. Цього не буде", - відзначав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування