Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що Ющенко спробує скасувати політреформу

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 12:01

Екс-спікер Вололдимир Литвин припускає, що оточення президента Віктора Ющенка буде намагатися скасувати політреформу.

"Думаю, певні спроби в даному напрямку будуть починатися. Люди, які формують нову команду президента, не стануть миритися з тим, що в них немає повноважень, а є тільки можливість грозити пальцем з телеекрану Кабінету міністрів", - сказав Литвин в інтерв'ю "Київському телеграфу".

На його думку, президент сьогодні не має в руках головного важеля для управління державою — кадрового.

"Тому говорити про дієвість його влади — це, вибачите, утопія. Можна скільки завгодно моралізаторствувати, до чогось закликати, але якщо ти не маєш можливості розставити свої кадри і проконтролювати їхні дії, то в тебе немає влади. Це аксіома", - додав Литвин.

Говорячи про створення широкої коаліції, Литвин відзначив, що"Наша Україна" "намагається висувати ультиматуми з таким розрахунком, щоб політичні сили відмовилися від гасел, з якими перемогли на виборах, і почали виконувати її програму".

"Думаю, прагнуть "дотиснути" прем'єр-міністра України, оскільки відчувають деяку поступливість з його боку. Янукович дійсно змінився, він намагається знайти оптимальну лінію своєї поведінки", - сказав він.

Литвин також висловився проти ідеї ухвалити Універсал національної єдності як закон.

"Це абсурд. Так можна договоритися до того, що треба ухвалити закон про обов'язкове ходіння на роботу і виконанні Конституції", - сказав він.

На думку екс-спікера, Універсал слід розглядати як політичний документ, який "виконав свою історичну місію".

"Він дозволив сформувати уряд і сьогодні аргументом у дискусії більше не є", - сказав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування