Підлеглий Луценка постраждав на Хрещатику, а сам він ледве вирвався

Субота, 14 жовтня 2006, 11:14

Масові акції націонал-патріотичних і лівих сил у суботу в Києві пройшли в цілому спокійно.

Раніше планувався прохід ветеранів Української повстанської армії по Хрещатику, однак, щоб уникнути інцидентів організатори прийняли рішення змінити маршрут.

У цей же день Компартія організувала свою акцію з нагоди 60-й річниці завершення в Нюрнбергу Міжнародного військового трибуналу, що засудив головних нацистських злочинців і їх помічників.

Близько сотні прихильників УПА ще з вечора 13 жовтня зібралися на Майдані, щоб запобігти можливим провокаціям.

Зранку в суботу на одній стороні Майдану зібралися учасники акції з нагоди річниці УПА, на прилеглих до центральної площі вулицях групами по 100-200 чоловік мітингували прихильники комуністів. Крім того, більш 2 тис. чоловік організували представники православних (Московського патріархату) і проросійських організацій.

Всі учасники цих акцій поводилися мирно, ніяких сутичок не відбулося. У цьому районі був зафіксований єдиний інцидент - коли частина прихильників лівих сил намагалися перешкодити проїздові на Майдан Незалежності міністрові внутрішніх справ Юрієві Луценку.

Наприкінці Хрещатика - на Бессарабській площі зібралися учасники організованої ПСПУ акції під антифашистськими гаслами. Лідер партії Наталія Витренко постійно закликала своїх прихильників готуватися до прориву міліцейських кордонів, щоб не допустити проходу ветеранів УПА по Хрещатику.

Частина учасників акції намагалася прорвати загороду. Постраждав співробітник спецпідрозділу "Беркут", якому в очі бризнули сльозоточивий газ.

Як повідомив глава МВС, усього у відділення органів внутрішніх справ було доставлено близько 10 чоловік, що провокували безлади.

Разом з тим, один з лідерів ПСПУ Володимир Марченко заявляє, що за станом на 13.30 у суботу міліція затримала близько 30 представників ПСПУ, у тому числі й лідера фракції ПСПУ в Луганській облраді Харитонова.

Київська міліція затримала також трьох представників УНА-УНСО, що кинули петарду в представників КПУ під час проведення акції.

Крім того, на Хрещатику відбулося декілька невеликих локальних сутичок.

Учасники акції з нагоди річниці УПА тим часом піднялися колоною з Майдану Незалежності на Софійську площу, де провели молебень пам'яті учасників визвольного руху.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News